Så behåller ni gnistan i parrelationen

I många parrelationer försvinner passionen när vardagen och rutinerna tar över. Läs här om hur ni bevarar de starka känslorna och håller liv i parrelationen. Vi har hittat 4 superbra tips!

Par på dejt.

Fortsätt att dejta varandra, oavsett hur länge ni har varit tillsammans.

© iStock

När parrelationen bara blir vardagsrutiner är det lätt att tappa gnistan som var början till allt.

Lyckligtvis finns det flera saker ni kan göra för att hålla lågan vid liv. Här är fyra goda råd som snabbt och lätt blåser nytt liv i er relation.

1. Tänk tillbaka

… på er första dejt när ni hade fjärilar i magen innan ni skulle träffas. Tänk på en oförglömlig semesterupplevelse ni har haft tillsammans, eller på dagen då ni presenterade varandra för era respektive familjer. Gör det ev till en övning där ni tänker tillbaka på så många goda minnen som möjligt. Det kommer snabbt att påminna er om hur mycket det egentligen binder er samman.

2. Var aktiva tillsammans

Gör roliga och spännande saker tillsammans, så att ni får nya, gemensamma minnen. Även små upplevelser kan smitta av sig på era känslor för varandra.

3. Överös varandra med komplimanger

Hitta varandras goda sidor och bekräfta och värdesätt varandra. Prova att "bada varandra i komplimanger", där ni var och en turas om att ge den andra 10 komplimanger. Det kommer automatiskt att ge er bättre självförtroende och förståelse för varandra – och för de saker som fungerar i er relation.

4. Ha realistiska drömmar

Acceptera att även lyckliga par är trötta ibland – och kanske inte orkar vara romantiska hela tiden. Men kom ihåg att regelbundet stämma av era förväntningar, så att ni kan komma fram till en lösning som båda är nöjda med.

Källor: womenshealthmag.com, huffingtonpost.com, psychologytoday.com