Sundare imorgon: 5 saker du kan göra idag

Skjuter du konsekvent upp sundare vanor till imorgon? Vi ger dig 5 sunda knep som du enkelt kan ta till dig idag, och som din kropp kommer att tacka dig för redan imorgon.

Sund matlåda.

Med rätt planering kan du få en sundare livsstil. Du kan exempelvis förbättra din lunch så du får överblick över ditt kaloriintag.

© iStock

"Jag börjar mitt nya liv imorgon!" är en tankegång som de allra flesta känner igen sig i.

Men varför vänta till imorgon, när du med en rad enkla och lättillgängliga råd garanterat kan bli en sundare människa – redan idag!

Nyckelordet är planering. Få koll på de här 5 sakerna redan ikväll, så kommer din kropp tacka dig imorgon!

1. Gör en matlåda

Du kommer inte bara spara pengar, utan det kommer sannolikt också ge dig bonus på kalorikontot, eftersom du kan styra vad du ska äta imorgon.

2. Ställ väckarklockan en timme tidigare

Det ger dig tid att äta frukost i lugn och ro hemma så du undviker att stoppa i dig en croissant på väg till jobbet. Kanske kan du även ta cykeln till jobbet?

3. Dosera dina snacks

Oavsett om det är nötter eller torkad frukt som gäller hemma hos dig är det en bra idé att dosera mängden snacks i förväg. Annars är det lätt att du äter upp allt innan du ens har hunnit landa i soffan.

4. Njut av maten

Sänk tempot när du äter. Det kommer att ge dig en bättre mättnadskänsla, eftersom mättnadshormonerna utsöndras snabbare när du äter långsamt.

5. Drick ett glas vatten

En välhydrerad kropp är en glad kropp. Visste du för övrigt att törst ibland kan upplevas som hunger? Tänk på det nästa gång du är sugen på att äta något.