De 5 värsta bakteriefällorna i vardagen

Har du koll på varifrån du främst får bakterier på händerna? Vi har samlat en lista över de 5 värsta ställena – kände du till dem?

Det finns bakterier överallt, men med lite eftertanke kan du faktiskt undvika en stor del av dem du annars möter i vardagen.

Handsprit kan torka ut händerna, så ibland är det lättare att undvika att röra vid de allra värsta bakteriefällorna.

Handtagen på kundvagn och -korg

Det säger nästan sig självt att många människor rör vid dessa handtag. Det kan därför löna sig att behålla handskarna på när du handlar under vintersäsongen, eller ta med en egen kasse att handla i.

Sedlar och mynt

Själva idén med pengar är att de byter händer. Det betyder dessvärre också att de sprider mängder av bakterier. Så nu älskar vi vårt bankkort ännu mer – men inte bankomaten där vi ska slå in koden ...

Flaskor med ketchup eller soja på restaurangen

På restauranger äter många olika människor och när de har slickat fingrarna rena så vill de hälla på lite mer ketchup ...

Dörrhandtag

Dörrhandtag är ännu ett exempel på ställen som alla är tvingade att röra vid. Av samma anledning ser man också ofta hur folk närmar sig offentliga dörrar med armbågen först.

Kaffemaskinen

Ett ställe där det är varmt och fuktigt är rena paradiset för bakterier och mögel. Så kom ihåg att göra rent maskinen ofta!