5 saker du inte visste om dina bröst

Vi vet allt du bör veta om dina bröst. Men vet du?

Kvinna döljer sina bröst.

Har du koll på dina bröst? Få svaren här.

© iStock

1. Viktminskning påverkar inte bröstens storlek

Vill du gärna bli av med några kilon, men är samtidigt orolig för att dina bröst ska krympa? Det är bara att köra igång med en sundare livsstil. Dina bröst försvinner inte av en mindre viktminskning. En normalviktig kvinna behöver gå ner upp emot 20 procent av sin egen kroppsvikt för att gå ner en kupstorlek.

2. Hudvård kan få brösten att se yngre ut

Japp, det stämmer faktiskt. Det är inte bara hår, hud och naglar som ska vårdas för att se unga och fräscha ut. Dina bröst behöver också daglig hudvård för att se yngre ut. Studier har visat att kvinnor som dagligen smörjer sina bröst med fuktkräm får färre rynkor och stretchmärken på brösten.

3. Träning kan inte lyfta dina bröst, men ...

… kan däremot få bysten att kännas och se fastare ut. Så ge järnet med olika bröstövningar för att stärka musklerna bakom bröstvävnaden.

4. Rör vid dina bröstvårtor

Det kan definitivt löna sig att ge dina bröstvårtor lite extra uppmärksamhet, även när det inte är romantik i luften. Samma regioner i hjärnan aktiveras nämligen vid beröring av bröstvårtorna som vid stimulering av könsorganen.

5. Bröst är aldrig identiska

Bröst kommer inte i likadana par. De hör ihop men har ändå sina olikheter. Studier har visat att det vänstra bröstet var större än det högra för 62 procent av de deltagande kvinnorna i undersökningen.

Källa: shape.com