10 tecken på att du är beroende av kaffe

Är du beroende av kaffe? Då kan du säkert känna igen dig i flera av punkterna på den här listan!

Kvinna med jättestora och trötta ögon dricker en enorm kopp kaffe.

Kaffe kan få fram det värsta och det bästa i dig, om du är en av dem som behöver en daglig dos för att fungera.

© iStock

Kaffe skyddar bl a mot diabetes och demens, men koffeininnehållet i ditt blod påverkar både ditt humör och din förmåga att agera.

  1. Om du i förväg vet om att någon har använt den sista slatten mjölk som var tänkt för ditt morgonkaffe, känns det faktiskt helt meningslöst att ens stiga upp.

  2. Har du ändå lyckats kämpa dig upp ur sängen är du dock villig att trotsa både snöstorm, orkan och andra extrema väderförhållanden för att få ditt kaffe.

  3. Normalt fungerar din mage superfint, men om du inte hinner dricka morgonkaffe så får du genast förstoppning.

  4. Ska du på besök hos en tedrickare, tar du med lite eget pulverkaffe i väskan.

  5. När du ska orientera dig i en ny stad, är kaféer viktigare hållpunkter än de mest historiska slott, domkyrkor och regeringsbyggnader.

  6. Råkar du en dag träna med mindre koffein i blodet än normalt, känns backarna extra branta och vägen extra lång, och benen känns så tunga att du är tvungen att dubbelkolla så att det inte sitter blytyngder på dem.

  7. Är du inne i en period där du dricker extra mycket kaffe, börjar du betrakta skakande händer, hjärtklappning, hyperaktivitet och en förmåga att prata väldigt fort som ditt nya normaltillstånd.

  8. När du äntligen får den där koppen kaffe som du har suktat efter, finns det nästan inga gränser för hur produktiv, lycklig och energifylld du känner dig.

  9. Den mest enträgna huvudvärken kommer smygande när du av en eller annan anledning inte har druckit lika mycket kaffe som du brukar.

  10. Efter en lång dag med massor av kaffe roterar du rastlöst runt i sängen utan att kunna somna.