Så mycket får din partner dig att gå upp i vikt

De flesta känner till de extra kilon du kan gå upp av att leva i en parrelation – men visste du att det var SÅ mycket?

Förälskat par äter pizza i soffan.

Du kanske känner igen dig i den här situationen. Törs du räkna ut hur många kalorier det kostar dig?

© iStock

God mat, läckra desserter, rödvin och så lite lördagsgodis i soffan. Det finns många tillfällen att stoppa i sig lite gott när man umgås med sin partner och du är inte den enda som har märkt att jeansen börjar strama lite (eller mycket!) när du fångat kärleken i ditt liv.

En ny undersökning visar att du lägger på dig 1,8 kilo – per år! – när du har en sambo eller är gift. Då kan du själv räkna ut vad det blir om du tittar på hur länge ni har varit tillsammans.

Se upp med treårsdagen

Enligt undersökningen, som är gjord på 1 000 brittiska par, är det över hälften som börjar lägga på sig ordentligt efter de tre första åren tillsammans. Det är när man går in i den så kallade "bekvämlighetszonen" i förhållandet.

Har ni varit tillsammans i t ex tio år, visar en snabb uträkning att det är sju år med 1,8 kilo per år – alltså har du lagt på dig 12,6 kilo! Bara för att du lever i en parrelation.

Under den skimrande "smekmånadsperioden", d v s när ni precis har träffats, är det kanske lite överraskande "bara" 18 procent i undersökningen som märker att de lägger på sig.

Och tittar du närmare på din partner så ser du att han eller hon också har lagt på sig. 54 procent av kvinnorna svarade att deras extrakilon också hade fått deras partner att lägga på sig.

Newsletter background