Vid de här tre tidpunkterna faller du lättast för sötsuget

Varje dag runt klockan 11.01 är det som svårast att hålla fast vid din diet. Då är nämligen suget efter tomma kalorier som störst. Se vid vilka andra tidpunkter som suget riskerar att få övertaget.

Ny forskning visar att folk som gärna vill gå ner i vikt enkelt kan komma upp i att äta 750 kalorier utanför de ordinarie måltiderna. Det är nästan hälften av det man normalt äter på en hel dag, när man går på diet.

Om du gärna vill gå ner i vikt ska du vara särskilt uppmärksam på de här tre själv-saboterande tidpunkterna, visar studien. Här faller nämligen de flesta för olika typer av frestelser.

11.01: Sent på förmiddagen är den första kritiska tidpunkten. Det är fortfarande långt till lunch, men magen kurrar och tankarna kretsar kring ljumna croissanter och caffe latte. Undvik att gå i fällan genom att äta en sund och mättande frukost.

15.14: Kris nummer två kommer oftast mitt på eftermiddagen, när luften håller på att gå ur ballongen och arbetsstressen är på max. Ta dig igenom krisen med en kopp te, en rask promenad eller ett planerat mellanmål.

21.31: Puh … äntligen klar för dagen och du kan ramla ihop i en hög på soffan. Och visst har du förtjänat något gott, eller? Suget och tröttheten är det som fäller dig i slutet på kvällen, så skynda dig att borsta tänderna eller lägg dig tidigt för att undvika att gå på skåpsjakt.

Källa: Forza Supplements