Kvinna som äter onyttigheter på jobbet framför datorn

Göm undan godiset och sluta med fikabröd på jobbet. Så blir det enklare att undvika frestelsen.

© iStock

Fyra fällor på jobbet, som förhindrar att du går ned i vikt

Dina vanor på jobbet har stor betydelse för om du ska gå ned i vikt. Skippa de här vanorna och ge din viktnedgång en extra skjuts.

19 juli 2017 av Maria Albøg Jespersen

Du äter sund mat vid huvudmålen, prioriterar sömnen och motionerar. Ändå visar badrumsvågen samma trista siffror. Kanske ska du också se över dina vanor på jobbet?

1. Du hoppar över frukosten

Kanske har du ingen aptit på morgonen eller också vill du bara komma iväg så att du kan vara på jobbet tidigt. Men om du börjar arbetsdagen utan något energitillskott blir det svårare för dig att hålla fingrarna i styr när lunchrestaurangen frestar med rött kött, sås och vitt bröd med smör, eller när en kollega ställer fram tårta till fikat.

2. Du äter framför datorn

Förutom att det inte är så hygieniskt så ökar också risken för att du äter mer än du egentligen behöver. När du funderar på annat medan du äter så blir du inte lika uppmärksam på hur mycket du egentligen lassar in.

3. Du kör slut på dig själv

När du stressar över uppgifter, möten och deadlines utsöndrar du mer av stresshormonet kortisol, vilket gör ditt blodsocker instabilt och ökar ditt sötsug. Kom därför ihåg att ta små pauser under dagen.

4. Du arbetar sent

Det är mycket möjligt att din flit imponerar på chefen, men långa arbetsdagar ökar risken för att du ger efter för frestelser när du kommer hem sent, trött och hungrig. En lösning kan vara att ha med nyttiga snacks till jobbet eller att förbereda kvällsmaten i förväg till de dagar du kommer hem sent.

Källa: womenshealth.com, iform.se, aktivtræning.dk m.fl.

I FORM rekommenderar
Får du i dig för många kalorier under dagen? På I FORM Kostdagbok hittar du inspiration till kalorisnåla recept och du får snabbt en bra förståelse för din kost och ditt kaloriintag.
Testa I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagar

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar