Uppvärmning och stretching

Det behöver inte vara pest och pina att värma upp inför träningen, eller att sträcka ut ordentligt efteråt. Här är några enkla massagegrepp och övningar som förebygger både stelhet och skador.

Det finns mycket som du kan göra för att skona kroppens leder och för att försäkra dig om att du kommer att behålla din rörlighet hela livet - gör det genom att hålla dina muskler långa och fräscha. Om du satsar på att stretcha ordentligt så slipper du sträckta och stramande muskler som kan resultera i överbelastade senor och ledband, mindre rörlighet i lederna och permanent förkortade muskler.

Viktigt att slappna av

Faran för akuta skador är större när musklerna är överspända och dina senor är naturligtvis extra utsatta när du har överbelastat dem. För att förebygga detta är det viktigt att du regelbundet ser till att få musklerna avslappnade, även om du inte tränar hårt för tillfället.

LÄS OCKSÅ En foam roller boostar din träning och hjälper ömma muskler

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background