Benpress

Var gör den nytta: Lår, rumpa, vader.

Benpress

Vad behöver du: Benpressmaskin.
Så här gör du: Ställ in ryggen på maskinen så att du sitter en smula tillbakalutad. Placera dina fötter i axelbredd på plattan framför dig och vrid dem en aning utåt, i en vinkel på cirka 15-30 grader.

Kör sedan sitsen så långt fram du kan. Skjut nu dig själv bakåt i en glidande rörelse – undvik att låsa benen när de är helt sträckta. Det tar nämligen pressen från dina lårmuskler så att de inte tränas lika bra och det belastar dina knän för mycket, för de är inte byggda för att stå emot den belastningen. Böj sedan benen långsamt igen, tills du är tillbaka i startpositionen.

Ta gärna tag i de två handtagen på varje sida om maskinen medan du utför övningen – det håller armarna sysselsatta och ger dig ro att koncentrera dig på att använda benmusklerna.

Tips: Se till att skjuta ifrån främst med hälarna, så att det är de som bär det mesta av tyngden. Här är din kropp starkast och kan lyfta fl est kilo.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background