Vinterlöpning - så springer du i slask

Vinterlöpning innebär ofta lera och vattenpölar längs stigarna. Det gör att du tvingas hoppa åt sidan och kryssa fram i spåret.

Vinterlöpning i slask är omväxlande och förutomatt det blir omväxlande så gör denna träningsform att pulsen garanterat stiger. Dessutom stärks vristerna och sätesmusklerna och balansen blir bättre.

Vinterlöpning i slask ger en varierad

Öka tempot när du närmar dig en vattenpöl. Fortsätt framåt med ett aktiv avstamp och hoppa från sida till sida utan att sänka farten. Växla vinterlöpningen i lera mellan att ta korta steg och långa sidohopp.

Vinterlöpning i slask - den här utrustningen behöver du

Du kommer garanterat att bli smutsig så vattenpölar och lera är inget bra underlag för dina nya vita löparskor.

Använd i stället gamla träningskläder under din vinterlöpning. Ta fram ett par halvtjocka löparstrumpor som är tillverkade av främst ull. Komplettera med ett par kraftigt mönstrade terrängskor.

Om det är extremt blött och lerigt kan en så kallad gaiter – en slags damask som förhindrar att vatten tränger in i skon – vara praktisk under din vinterlöpning.

LÄS OCKSA: Därför ska du välja ett skidunderställ i ull

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background