Vinterlöpning - så springer du i slask

Vinterlöpning innebär ofta lera och vattenpölar längs stigarna. Det gör att du tvingas hoppa åt sidan och kryssa fram i spåret.

Vinterlöpning i slask är omväxlande och förutomatt det blir omväxlande så gör denna träningsform att pulsen garanterat stiger. Dessutom stärks vristerna och sätesmusklerna och balansen blir bättre.

Vinterlöpning i slask ger en varierad

Öka tempot när du närmar dig en vattenpöl. Fortsätt framåt med ett aktiv avstamp och hoppa från sida till sida utan att sänka farten. Växla vinterlöpningen i lera mellan att ta korta steg och långa sidohopp.

Vinterlöpning i slask - den här utrustningen behöver du

Du kommer garanterat att bli smutsig så vattenpölar och lera är inget bra underlag för dina nya vita löparskor.

Använd i stället gamla träningskläder under din vinterlöpning. Ta fram ett par halvtjocka löparstrumpor som är tillverkade av främst ull. Komplettera med ett par kraftigt mönstrade terrängskor.

Om det är extremt blött och lerigt kan en så kallad gaiter – en slags damask som förhindrar att vatten tränger in i skon – vara praktisk under din vinterlöpning.

LÄS OCKSA: Därför ska du välja ett skidunderställ i ull

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background