Hur kan jag maxa mina powerwalks?

Mitt knä håller inte för att springa så i stället kör jag powerwalks så hårt jag kan. Har du tips på vad jag kan göra för att verkligen få ut max när jag går?

I FORMs Träningsexpert Olga Rönnberg

SVAR: Vad kul att du har hittat ditt sätt! När det gäller promenader så finns det flera olika sätt att göra dem lite jobbigare. Stavgång är ett bra exempel. På det sättet kan du jobba lite mer intensivt med hela kroppen.

Ett annat sätt är att skaffa dig viktväst. Det är en väst som väger fl era kilo och detta hjälper kroppen att öka intensiteten.

Eller varför inte göra som Dolph Lundgren gör? Han fyller en ryggsäck med stenar och springer ute. Nu ska du inte springa, men du förstår nog tanken bakom det.

Testa även backgång. Nu vet jag inte vilka sorts problem du har med dina knän och kanske kommer backträningen kännas i dem, men om inte – testa gärna. Även trappor kan vara en bra flåsträning. Men, det är mycket viktigt att knäna håller så ta det varligt!

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background