Hur kan jag maxa mina powerwalks?

Mitt knä håller inte för att springa så i stället kör jag powerwalks så hårt jag kan. Har du tips på vad jag kan göra för att verkligen få ut max när jag går?

I FORMs Träningsexpert Olga Rönnberg

SVAR: Vad kul att du har hittat ditt sätt! När det gäller promenader så finns det flera olika sätt att göra dem lite jobbigare. Stavgång är ett bra exempel. På det sättet kan du jobba lite mer intensivt med hela kroppen.

Ett annat sätt är att skaffa dig viktväst. Det är en väst som väger fl era kilo och detta hjälper kroppen att öka intensiteten.

Eller varför inte göra som Dolph Lundgren gör? Han fyller en ryggsäck med stenar och springer ute. Nu ska du inte springa, men du förstår nog tanken bakom det.

Testa även backgång. Nu vet jag inte vilka sorts problem du har med dina knän och kanske kommer backträningen kännas i dem, men om inte – testa gärna. Även trappor kan vara en bra flåsträning. Men, det är mycket viktigt att knäna håller så ta det varligt!

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background