Läs också

Zumbabooster

Zumba handlar om att ha roligt och att skratta när du rör dig till rytmerba!

4 fakta om Zumba

Zumba är här för att stanna. Här kan du läsa om vad som är utmärkande för dansen och varför det är så enkelt.

5 augusti 2011 av I FORM

Få 2 nr I FORM + Zumba® Fitness Exhilarate™ Special Edition DVD och CD


  • Kläderna: Det finns ingen dresskod när du ska dansa zumba. Välj bara sådant som gör att du kan röra dig fritt. Du måste kunna göra snabba vridningar i skorna utan att du fastnar i underlaget, undvik därför löparskor. Aerobics- eller dansskor är helt rätt.
  • Dansen: Zumba är en mycket lössläppt typ av träning och dans. Det finns inga felaktiga rörelser, och den grundläggande tanken är att du ska ha kul och skratta och njuta.

    Lär dig basstegen här >>>

    I motsats till många andra danspass är zumba inte uppbyggt som en lång koreografiserie, utan i små sekvenser, så du behöver inte komma ihåg så mycket i taget. Och det gör att alla kan vara med.  • Musiken: Zumbamusik består mest av latinamerikanska rytmer som kan hålla höfterna i rörelse hela natten. Men du kan också dansa zumba till annan musik, bara det går undan. Vissa musiker är dock "must haves" när det gäller zumba. Detta är till exempel Ricky Martin, Shakira, Daddy Yankee, Pitbull.

  • Vad krävs? I zumba finns det plats för alla, oavsett nivå och utseende. Du behöver inte se ut eller röra dig på ett visst sätt för att känna dig som en del av gemenskapen.


Få 2 nr I FORM + Zumba® Fitness Exhilarate™ Special Edition DVD och CD

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar