4 fakta om Zumba

Zumba är en träningsdans som sprudlar av gott humör. Se här vad som karaktäriserar dansen, vilka kläder du ska använda och hur lätt det är att dansa med.

Zumba

ZUMBA Zumba handlar om att ha roligt och att skratta när du rör dig till rytmerba!

1.Vad är zumba?

Zumba är en mycket lössläppt typ av träning och dans. Det finns inga felaktiga rörelser, och den grundläggande tanken är att du ska ha kul och skratta och njuta.

I motsats till många andra danspass är zumba inte uppbyggt som en lång koreografiserie, utan i små sekvenser, så du behöver inte komma ihåg så mycket i taget. Och det gör att alla kan vara med.

2.Vad är zumbamusik?

Zumba är en mycket lössläppt typ av träning och dans. Det finns inga felaktiga rörelser, och den grundläggande tanken är att du ska ha kul och skratta och njuta.

3.Vad är zumbakläder?

Det finns ingen dresskod när du ska dansa zumba. Välj bara sådant som gör att du kan röra dig fritt. Du måste kunna göra snabba vridningar i skorna utan att du fastnar i underlaget, undvik därför löparskor. Aerobics- eller dansskor är helt rätt.

4.Vad kräver zumba av mig?

I zumba finns det plats för alla, oavsett nivå och utseende. Du behöver inte se ut eller röra dig på ett visst sätt för att känna dig som en del av gemenskapen.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background