Släpp lös din inre Pippi

I år firar Internationella kvinnodagen 105 år och på I FORMs redaktion står vi definitivt starkare än någonsin! Häng med oss på ett riktigt Pippi-äventyr och inspireras av hur starka vi är - både fysiskt och mentalt!

Chefredaktör för I FORM.

Ända sedan Pippi lyfte upp Starke Adolf har starka män kämpat för att bevisa hur fysiskt överlägsna de är: Titta bara in på Youtube och se alla Strongman-filmer där deltagarna drar runt med lastbilar, bussar och flygplan, gör knäböj med kompisar på axlarna, rullar runt på fulla öltunnor och gör andra galna saker.

Och föreställ dig hur de skulle reagera om de mötte nutidens Pippi Långstrump. Som jonglerade runt med dem som hon gjorde med Starke Adolf! Förmodligen skulle de försöka förhindra att bevisen lades ut på Youtube! Och därefter skulle de öppna öltunnorna och dränka sin förnedring.

I kölvattnet på CrossFit-vågen har det uppstått en rad Pippi-kloner: vältränade kvinnor med muskler som klarar det mesta. Första gången jag såg en grupp skitiga kvinnor dra traktordäck i kedjor efter sig var i Los Angeles. Då höll jag på att tappa hakan. Men efter hand har det blivit allt vanligare att kvinnor klarar massor av olika styrkeprov – utan att uppträda på cirkus.

Och många män är gifta med kvinnor som är starkare än de själva är – trots deras genetiska försprång när det gäller muskelstyrka. På redaktionen har det varit rena partystämningen när vi fått leka med traktordäck. När TV-Shop marknadsför fitnessutrustning som är slimmad, ren och klinisk, och som går att stoppa in under sängen – det är då vi plockar fram ett megastort, opraktiskt, rejält skitigt traktordäck i rågummi som omöjligt går in under sängen, utan i det närmaste kräver ett eget rum. Just för att det triggar våra Pippi-drömmar, där det inte finns några gränser för hur starka vi kan bli, på alla plan.

Men man kan faktiskt träna väldigt smart med ett sådant däck – och med andra saker som finns runt omkring oss. Helt gratis är det också. Det gäller bara att få upp ögonen för alla möjligheter som finns. I skogen, i parken, på lekplatsen, på jobbet eller hemma i vardagsrummet. Och göra några repetitioner så fort tillfälle ges.

Att styrketräna går lika bra utanför gymmet och däckövningarna kan du göra överallt – även utan traktordäck!

Bläddra dig igenom vårt galleri här under och se hur en av I FORMs träningsglada kvinnor fick tag på ett traktordäck. Har du ett? Dela din bild med oss på Facebook!