Frågor och svar: I FORMs e-magasin

Hur hämtar jag appen? Kan jag använda den på min mobil? Vilka magasin kan jag läsa? Dessa och många fler frågor får du svar på här under.

Hämta appen, skriv in ditt prenumerationsnummer och få tillgång till ditt digitala I FORM via din surfplatta och smartphone. Har du frågor? På den här sidan hittar du svaren!

Vad kan jag?

Hur gör jag?

Problem med appen?

Få svar på allt här under!

När kan jag läsa e-magasin som ny prenumerant?

Som ny prenumerant får du tillgång till e-magasinet tre dagar innan du får det första magasinet i ditt välkomsterbjudande hem i brevlådan. Vid extrautgivningar har du tillgång till de extramagasin som ges ut under din prenumerationstid.

På vilka enheter kan jag läsa mitt e-magasin?

Du kan läsa ditt e-magasin på Apple iPad, iPad touch, iPhone samt alla Android surfplattor och smartphones.

Vilka nummer av magasinet kan jag läsa?

Du som är prenumerant på I FORM har tillgång till samma nummer av e-magasinet som du har på din tryckta prenumeration. Dock tidigast från nummer 5/2013. Vid "Extrautgåvor" har du tillgång till de extramagasin som ges ut under din prenumerationstid. Om du inte har en prenumeration på ett givet nummer meddelar appen "Inloggningsfel."

Om jag slutar prenumerera - kan jag fortfarande läsa mina e-magasin då?

Ja, så länge du sparar ditt prenumerationsnummer kan du fortfarande läsa dina e-magasin, även om du inte längre är prenumerant på I FORM.

Kan jag läsa mit e-magasin när jag är offline?

Ja, klicka bara på det magasin som du vill läsa. När du gör detta laddas exemplaret automatiskt ned i "mina magasin" på din app och du kan läsa e-magasinet därifrån även om du inte är online.

Kan jag komma åt e-magasinet på fler än en enhet?

Som prenumerant kan du komma åt ditt magasin på upp till 5 olika enheter - både på iOS och Android.

Hur hämtar jag appen?

 • Hämta appen i App Store eller Google Play.
 • Sök på "I FORM" och ladda ned appen gratis från Google Play eller App Store.
 • Klicka på ett e-magasin i appen och ange ditt prenumerationsnummer.
 • Få tillgång till din samling av I FORM.

Var hittar jag mitt prenumerationsnummer?

Du kan hitta ditt prenumerationsnummer på 4 sätt:

 • Skriv in din e-post-adress på den här sidan. Du får då ett mejl med ditt prenumerationsnummer. Tjänsten förutsätter att du har registrerat din e-postadress i samband med att du blev prenumerant.
 • Ditt prenumerationsnummer står på de fakturor som du får med ditt magasin.
 • Ditt prenumerationsnummer står i det välkomstmejl som du fick från oss då du tecknade din prenumeration.
 • Om du använder pbs - kolla din betalningsöversikt.

Hittade du inte någon faktura, välkomstmejl eller pbs-historik? Kontakta kundtjänst.

Hur vet jag att det har kommit ett nytt nummer?

I FORMs e-magasin kommer ut 18 gånger om året - 3 dagar innan du som prenumerant får hem ditt tryckta magasin med posten. Om du tillåter push-meddelanden på din app får du ett meddelande varje gång det ligger ett nytt nummer färdigt i appen.

Det står att mitt prenumerationsnummer är ogiltigt?

 • Kontrollera att du har skrivit in prenumerationsnumret korrekt. Ditt prenumerationsnummer består av 10 siffror och ska skrivas in utan mellanrum, punkter eller andra tecken.
 • Har du klickat på ett nummer som du inte har tillgång till? Du har endast tillgång till de e-magasin som du har en prenumeration på.
 • Har du en aktiv prenumeration? Logga in på vår kundtjänst för att se om din prenumeration är aktiv, eller om den kanske har gått ut. Kan du inte logga in? Kontakta kundtjänst här.

 • Är du ansluten till internet? Kontrollera så att din enhet är uppkopplad.

 • Har du den senaste app-versionen? Vi uppdaterar vår app löpande och du behöver den senaste versionen för att kunna ladda ned magasinet. Uppdatera appen i AppStore eller på Google Play.

Varför kan jag inte ladda ned appen?

Kontrollera om du har tillräckligt med utrymme på din surfplatta/smartphone. Om inte behöver du skapa mer utrymme genom att exempelvis slänga appar, bilder eller videor.

Mitt e-magasin började laddas ned, men när jag går in under "Mina magasin" kan jag se att den inte har hämtat hem hela?

 • Risken finns att internetförbindelsen till din surfplatta/smartphone har brutits. Kontrollera att du har tillgång till internet.
 • Gå in på appen igen och tryck på "Mina magasin". Klicka på det aktuella magasinet och håll inne knappen tills valmöjligheten "Fortsätt nedladdning" visas.
 • Om det inte hjälper: Släng e-magasinet och ladda ned det från början igen.

Varför hackar det när jag bläddrar i mitt e-magasin?

Vänta lite så att e-magasinet får ladda färdigt. När magasinet är under nedladdning tar det kapacitet från minne och processor på din enhet, vilket kan resultera i att blädderfunktionen hackar.

Varför kan jag inte hämta ett e-magasin med min Android-app när jag är på 3G-nät?

Gå in under "preferenser" i din Android-aoo - knappen sitter uppe i högra hörnet. Under fältet "Använd mobilt nätverk" kan du ställa in om appen får ladda ned e-magasiner på mobilnätet. De flesta har dock en bekränsning på hur många GB de kan ladda ned i månaden så det kan vara en bra idé att hålla ett öga på mängden.