Annons

Sommaren är till för härliga intressen

Härligt varma sommardagar och långa ljumma sommarkvällar är äntligen här. Den sommar och den semester som så många nyligen har inlett har sällan- eller aldrig varit så eftertraktad som just denna varit på förhand.

Att kunna få spendera värdefull kvalitetstid med familj och vänner är också en stor del av vad sommaren handlar om. För många så är också semestern planerad in i minsta detalj medan andra har valt att vara mera spontana och ta dagarna som de kommer.

Sommaren är också en årstid när vi såklart vill passa på att vara mera aktiva utomhus. Allt från powerwalks mitt i city till härliga joggingrundor i motionsspåret i skogen eller varför inte ett svettigt utomhuspass på något av alla bra utomhusgym som poppar upp på allt flera ställen i vårt vackra avlånga land, ja allt detta och mängder av andra utomhusaktiviteter är vad många av oss har att se fram emot i sommar.

Glöm inte bort att belöna dig själv

Oavsett om man är van av att vara aktiv eller om man kanske har börjat med någon helt ny aktivitet så kan det också kännas bra att ha en bra plan eller målsättning att följa.

Även om det alltid ska finnas stort utrymme för spontanitet för träning och att fokus bör ligga på att man faktiskt rör på sig överhuvudtaget samt att man tycker att det man sysslar med är roligt, så kan ändå en bra målsättning efter ens personliga förutsättningar och behov också hjälpa till att träningen faktiskt blir än roligare.

Sätt upp ett större specifikt, realistiskt och åtråvärt huvudmål som ligger längre fram i tiden. Fram mot ditt huvudmål så kan du även sätta upp mindre delmål på vägen och gör sedan gärna en koll någon gång per vecka så att du ligger i fas mot dina delmål och ditt huvudmål, om du inte ligger i fas så gör du enbart de ändringar som krävs.

Att alltid komma ihåg att man tävlar mot sig och ingen annan är alltid lika viktigt precis som att man sysslar med det man gör för sin egen skull och inte för något- eller någon annans skull. Glöm heller inte bort att belöna dig själv på vägen när du uppnår dina mål.

Varför inte belöna dig själv med de där nya bra löparskorna eller kanske en läcker chanel väska som du drömt om så länge eller varför inte boka den där massagen som ger både fysisk- och mental njutning.

Man kan även sätta upp ett gemensamt aktivitetsmål med hela familjen och där en skön familjesemester till Gran Canaria väntar som belöning. Det finns få saker som är så roliga som att träna tillsammans med hela familjen och där alla gemensamt får jobba mot ett och samma mål och för att resan till Gran Canaria verkligen ska bli av.