Annons

Liam Pitts stora mål är MMA: “Jag gör det här av en anledning”

Han har vigt stora delar av sitt liv åt kampsport och blev svensk mästare i brottning i maj 2019. Liam Pitts är 16 år och vill en dag tävla i MMA på världsnivå och bli bäst.

Liam Pitts håller gard och fokus uppe. Foto: Göran Digné @dignephoto

Han vilar bara en gång i veckan, på söndagar. Annars tränar han varje dag och två gånger på tisdagar och torsdagar. Liam Pitts blev intresserad av kampsport redan som 6-åring innan MMA slog igenom i Sverige. Han har testat olika discipliner och det har varit kickboxning, judo och brottning. **

– Det som motiverar mig allra mest är målen jag sätter upp för mig själv. Jag vet att jag kommer att lyckas om jag bara ligger i. Annars skulle jag inte vilja genomgå allt som jag fått utstå. Det är mycket lidande och det är inte alltid kul, men jag gör ju det här av en anledning. Målet är MMA. Det är det jag går för, berättar Liam.**

MMA är en tuff sport och en kombination av brottning, boxning, thaiboxning och brasiliansk Jiu-Jitsu. **

Svensk mästare i brottning

– Man kan inte bli bäst på allt och i MMA får man välja vad man vill bli bäst på, även om man måste kunna alla andra kampsporter också. Jag har valt att rikta in mig på brottningen.

Du blev svensk mästare!

– Ja, det är mycket hårt arbete som ligger bakom. Jag har gått ner i vikt och inte kunnat käka vad jag vill heller. Det är mycket man får ge upp när man ska satsa på det här, berättar Liam.

Målet är MMA

– För mig har det viktigaste alltid varit att ha rätt mindset. Jag är kanske inte den mest atletiska idrottaren, men det handlar om att ha huvudet på rätt plats. Jag har alltid velat tävla i MMA.

Liam Pitts har många förebilder. Han berättar att han tittat mycket på Alexander “The Mauler” Gustafsson och svenskens senaste två UFC-fajter såg Liam på plats från läktaren.

– Det Gustafsson gjort för svensk MMA är det ingen annan som har gjort. Han har verkligen satt Sverige på kartan och utan honom hade det inte varit möjligt. När jag upptäckte MMA så kände jag att det här är perfekt för mig!

Liam tränar med Allstars pro team. Huvudtränare heter Andreas Michael och han upptäckte och tränade Alexander Gustafsson.

Liam tränar sparkar med Andreas Michael. Foto: Göran Digné @dignephoto

“Det kändes självklart”

Liam är teammedlem i Team Tigerbalsam och tycker att Tiger Balsam passar bra ihop med kampsporter. Han berättar att han tar Tiger Balsam efter träning och vid skador. Han använder Tiger Balsam Plåster som man fäster direkt på kroppen på stora muskelgrupper.

– Det kändes helt självklart för mig att samarbeta med Team Tigerbalsam. Jag har använt Tiger Balsam också när jag inte tränat. Om jag varit sjuk så har det hjälpt mig att värma upp kroppen innan jag varit redo för att köra igång med träningen igen. Det är skönt att använda om man har träningsvärk eller känner sig stel och spänd i muskler och leder.

Älskar att tävla

– Jag har alltid älskat att tävla och jag är en riktig tävlingsmänniska. Den ultimata tävlingen för mig har alltid varit kampsport. Det är en mot en. Det är min förmåga mot din förmåga. Det finns inga yttre faktorer som påverkar, avslutar han.

“Målet är MMA. Det är det jag går för”. Foto: Göran Digné @dignephoto