Annons

Hälsosamma kostråd för regelbunden träning

Att vilja leva ett sunt och frisk liv är något de flesta strävar efter, men det kan vara svårt på olika sätt. Många har en idé om hur man lever mer hälsosamt och för många innebär det regelbunden träning, men det är faktisk så mycket mer än det.

I denna artikeln kan du läsa om några enkla råd och tips på hur du kan skapa en ännu hälsosammare livsstil i kombination med regelbunden träning. Det innehåller allt från hälsosamma recept till färska ingredienser och mycket mer.

Ätt bra mat vid regelbunden träning

Det är ingen hemlighet att kost spelar en enormt stor roll i vår hälsa, men visste du att det kan ha en direkt effekt på din träning? På 1177 Vårdguiden kan du läsa om vikten av att äta sund mat när du har ett aktivt liv. Det kan dock vara lättare sagt än gjort och för vissa är det svårt att laga en snabb middag som också är hälsosam.

Då ska du upptäcka matkasser från HelloFresh med nya spännande recept varje vecka. Då kan du både laga en snabb middag som också är hälsosam och gynnar din träning.

Håll reda på ditt fruktintag

De flesta av oss vet redan hur viktigt det är att ha en sund och balanserad kost, men det är faktiskt också väldigt viktigt att vi får i oss tillräckligt med frukt. Det är såklart också väldigt viktigt att få i sig många grönsaker, men just frukt har en superbra effekt på oss.

När du äter tre till fem frukter varje dag kan du lättare balansera ditt blodsocker nivå, och på det sättet är det lättare att undvika sötsaker under dagen. Det ger också magen viktiga enzymer som hjälper matsmältningen och ger en hälsosam tarmflora.

Få i dig rätt grönsaker

Det är alltid en bra idé att äta grönsaker till varje måltid, och det är klart att lättare grönsaker är bättre än inga grönsaker. Dock finns det vissa grönsaker som är bättre än andra, beroende på vilka näringsämnen du vill få i dig.

Till exempel isbergssallad innehåller inte särskilt många näringsämnen, utan består mest av vatten, precis som gurkor. Om du vill ha hälsosamma grönsaker kan du testa olika typer av kål och broccoli. Även spenat är väldigt nyttigt och innehåller viktiga ämnen som hjälper kroppen och ger näring så att du kan träna.

Med alla dessa råd blir det lättare att leva ett hälsosamt liv med träning och kost som högsta prioritet. Du kan enkelt inkorporera detta med en nyttig matkasse tills kvällsmat och frukt och grönsaker till frukost och lunch.