Tjocka pannkakor med hallonsylt

2,5 timmar
61 kcal

Härliga pannkakor som kan frysas in.

Tjocka pannkakor med hallonsylt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 pannkakor och 1–2 burkar hallonsylt, beroende på storlek

  • 1 g jäst
  • ¼ dl mjölk
  • 4¾ g bovetemjöl
  • 6 g vetemjöl
  • ¼ tsk råsocker
  • ¼ ägg
  • ¼ msk nötolja

Hallonsylt med citron

  • 14 g hallon
  • 7 g råsocker
  • ¼ vaniljstång
  • ¼ ekologiska citroner
  • ¼ msk hallonvinäger

Tillagning

Pannkakor

Rör ut jästen i ljummen mjölk. Tillsätt därefter bovetemjöl, vetemjöl, socker och äggulor i (spara vitorna) och rör till en jämn smet. Ställ smeten svalt i 2 timmar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten tillsammans med olja. Grädda plättar (blinier) i en plättpanna eller en liten stekpanna med teflonbeläggning. Pensla bara pannan med olja till första laggen. Servera med hemlagad hallonsylt.

TIPS:

Blinierna kan frysas om det blir några över.

Se alla våra recept på nyttiga och goda pannkakor här

Hallonsylt med citron

Om frysta hallon används läggs de för att tina i en sil. Lägg sedan hallonen i en kastrull med ljust socker och ställ in i kylskåpet över natten. Tillsätt vaniljkornen och lägg ner den tomma stången. Riv skal från citronen och häll i hallonvinäger. Rör om ordentligt, koka upp och ta det från värmen direkt. Häll på rena burkar och låt sylten svalna.