Tjocka pannkakor med hallonsylt

2,5 timmar
61 kcal

Härliga pannkakor som kan frysas in.

Tjocka pannkakor med hallonsylt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 pannkakor och 1–2 burkar hallonsylt, beroende på storlek

  • 1 g jäst
  • ¼ dl mjölk
  • 4¾ g bovetemjöl
  • 6 g vetemjöl
  • ¼ tsk råsocker
  • ¼ ägg
  • ¼ msk nötolja

Hallonsylt med citron

  • 14 g hallon
  • 7 g råsocker
  • ¼ vaniljstång
  • ¼ ekologiska citroner
  • ¼ msk hallonvinäger

Tillagning

Pannkakor

Rör ut jästen i ljummen mjölk. Tillsätt därefter bovetemjöl, vetemjöl, socker och äggulor i (spara vitorna) och rör till en jämn smet. Ställ smeten svalt i 2 timmar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten tillsammans med olja. Grädda plättar (blinier) i en plättpanna eller en liten stekpanna med teflonbeläggning. Pensla bara pannan med olja till första laggen. Servera med hemlagad hallonsylt.

TIPS:

Blinierna kan frysas om det blir några över.

Se alla våra recept på nyttiga och goda pannkakor här

Hallonsylt med citron

Om frysta hallon används läggs de för att tina i en sil. Lägg sedan hallonen i en kastrull med ljust socker och ställ in i kylskåpet över natten. Tillsätt vaniljkornen och lägg ner den tomma stången. Riv skal från citronen och häll i hallonvinäger. Rör om ordentligt, koka upp och ta det från värmen direkt. Häll på rena burkar och låt sylten svalna.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background