Tjocka pannkakor med hallonsylt

Härliga pannkakor som kan frysas in.

3 september 2015 av I FORM

Pannkakor (42 st)

25 g jäst
5 dl mjölk
100 g bovetemjöl
125 g vetemjöl
1 tsk råsocker
4 ägg
1 msk nötolja


Tillagning

Rör ut jästen i ljummen mjölk. Tillsätt därefter bovetemjöl, vetemjöl, socker och äggulor i (spara vitorna) och rör till en jämn smet. Ställ smeten svalt i 2 timmar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten tillsammans med olja. Grädda plättar (blinier) i en plättpanna eller en liten stekpanna med teflonbeläggning. Pensla bara pannan med olja till första laggen. Servera med hemlagad hallonsylt.

Tips:

Blinierna kan frysas om det blir några över.

HALLONSYLT MED CITRON

1–2 burkar, beroende på storlek

300 g hallon
150 g råsocker
1 vaniljstång
2 ekologiska citroner
2 msk hallonvinäger


Tillagning

Om frysta hallon används läggs de för att tina i en sil. Lägg sedan hallonen i en kastrull med ljust socker och ställ in i kylskåpet över natten. Tillsätt vaniljkornen och lägg ner den tomma stången. Riv skal från citronen och häll i hallonvinäger. Rör om ordentligt, koka upp och ta det från värmen direkt. Häll på rena burkar och låt sylten svalna.


Se alla våra recept på nyttiga och goda pannkakor här

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar