Pannkakor med keso, bär och kvarg-mascarponekräm.

30 minuter
329 kcal

Älskar du pannkakor? Prova den här goda varianten med proteinrik keso i smeten. Servera med färska bär och kvarg-mascarponekräm.

En portion keso-pannkakor med bär och kvargkräm

PANNKAKOR MED KESO är jättegoda till både frukost och dessert. Har du bråttom kan du byta ut krämen mot ett par skedar kvarg.

© wichmann+bendtsen

Pannkakor med keso, bär och kvarg-mascarponekräm.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Smet

  • 3 ägg
  • 2 tsk keso
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ½ tsk stevia
  • ½ tsk kanel
  • 1 msk chiafrön
  • 2 msk fullkornsrismjöl eller fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk kokosolja till stekning

Kräm

  • 2 dl skyr
  • 2 msk mascarpone
  • ½ tsk stevia
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • 2 msk fläderblomssaf

Topping

  • Bär

Så hör gör du pannkakor med keso:

  • Rör ihop smeten och stek pannkakorna 2–4 minuter. Det blir totalt 6 st.
  • Låt pannkakorna svalna medan du rör ihop krämen.
  • Stapla pannkakorna med kräm mellan och toppa med bär.