Majspannkakor med tomatsalsa

20 minuter
380 kcal

Ger behaglig mättnad.

Majspannkakor passar perfekt till picknicken.

Majspannkakor med tomatsalsa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 60 g mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl lättmjölk
  • 200 g fryst majs
  • 1 ägg
  • 1 dl persilja
  • Lite olja

Salsa:

  • ½ avokado
  • 2 salladslök
  • 4 tomater
  • Lite citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Röd chili

Tillagning

Blanda mjöl och bakpulver och häll i mjölken medan du vispar. När det är ordentligt blandat rör du ner majs, vispat ägg och hackad persilja, och steker pannkakorna i en teflonpanna penslad med 2 droppar olja. Gör sedan en grov salsa av avokado i små bitar, hackad salladslök, tomater i mindre bitar och smaka av med citron, salt och peppar och lite hackad chili. Servera pannkakorna i en liten hög och lägg salsan över.