Havrepannkakor med citrus, limekräm och mynta

30 minuter
352 kcal

Pannkakor behöver inte vara osunda för att smaka helt fantastiskt. Prova det här fräscha receptet på havrepannkakor med citrus, limekräm och mynta.

Havrepannkakor

Havrepannkakor med citrus, limekräm och mynta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 2½ dl havregryn
  • 1½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • ½ msk kokossocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • tsk havssalt
  • ½ tsk kokosolja till stekning

Limekräm

  • 1 dl kvarg
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ½ ekologisk lime, saft och finrivet skal
  • msk akaciahonung
  • ½ liten näve mynta, finhackad

Fyllning

  • 1 apelsiner, små
  • 1 grapefrukter, små
  • Lite mynta

Så här gör du

  • Mixa havregryn, mjölk, ägg, kokossocker, vanilj och havssalt till en smet.

  • Värm en stekpanna till medelvärme och häll i lite kokosolja. Häll en cirkel med smet i pannan och stek pannkakan tills den är gyllene på undersidan. Vänd den och grädda en extra minut. Upprepa tills smeten är slut. Rör runt i smeten under tiden. Tillsätt ev lite extra mjölk.

  • Blanda ihop kvarg, vanilj, limesaft och -skal, honung och finhackad mynta till en kräm. Smaka av den.

  • Lägg upp pannkakorna med limekräm, finskurna citrusfrukter och lite mynta.