Syltad kiwi med ingefära och enbär

20 minuter
213 kcal

Exotiskt tillbehör som passar bra till ost, fisk eller fågel.

Syltad kiwi med ingefära och enbär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 500 g råsocker
  • 12 enbär
  • Saften från 1 citron
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 500 g minikiwifrukter
  • 4 skivor ingefära

Tillagning

  • Blanda socker, enbär, citron och äppelcidervinäger och koka upp det.
  • Lägg i kiwifrukterna och låt koka på svag värme i 2 minuter.
  • Häll upp på rena Atamon-sköljda burkar, lägg skivor av färsk ingefära överst. Stäng burken, låt svalna och ställ i kylen.

De syltade kiwifrukterna håller i en månad. Vill ha längre hållbarhet tillsätter du konserveringsmedel. Lagen blir tjock och kan användas som sirap till desserter och glass. I stället för minikiwi kan vanliga kiwifrukter användas, de ska dock skrubbas eller skalas och skäras i klyftor först. Syltad kiwi är gott till ost, fisk eller fågel.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background