Syltad kiwi med ingefära och enbär

Exotiskt tillbehör som passar bra till ost, fisk eller fågel.

19 juli 2015 av I FORM

500 g råsocker
12 enbär
Saften från 1 citron
½ dl äppelcidervinäger
500 g minikiwifrukter
4 skivor ingefära


Tillagning

Blanda socker, enbär, citron och äppelcidervinäger och koka upp det. Lägg i kiwifrukterna och låt koka på svag värme i 2 minuter. Häll upp på rena Atamon-sköljda burkar, lägg skivor av färsk ingefära överst. Stäng burken, låt svalna och ställ i kylen. De syltade kiwifrukterna håller i en månad. Vill ha längre hållbarhet tillsätter du konserveringsmedel. Lagen blir tjock och kan användas som sirap till desserter och glass. I stället för minikiwi kan vanliga kiwifrukter användas, de ska dock skrubbas eller skalas och skäras i klyftor först. Syltad kiwi är gott till ost, fisk eller fågel.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar