Syltad kiwi med ingefära och enbär

20 minuter
213 kcal

Exotiskt tillbehör som passar bra till ost, fisk eller fågel.

Syltad kiwi med ingefära och enbär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 500 g råsocker
  • 12 enbär
  • Saften från 1 citron
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 500 g minikiwifrukter
  • 4 skivor ingefära

Tillagning

  • Blanda socker, enbär, citron och äppelcidervinäger och koka upp det.

  • Lägg i kiwifrukterna och låt koka på svag värme i 2 minuter.

  • Häll upp på rena Atamon-sköljda burkar, lägg skivor av färsk ingefära överst. Stäng burken, låt svalna och ställ i kylen.

De syltade kiwifrukterna håller i en månad. Vill ha längre hållbarhet tillsätter du konserveringsmedel. Lagen blir tjock och kan användas som sirap till desserter och glass. I stället för minikiwi kan vanliga kiwifrukter användas, de ska dock skrubbas eller skalas och skäras i klyftor först. Syltad kiwi är gott till ost, fisk eller fågel.