Krispiga lökringar

75 minuter
792 kcal

En amerikansk klassiker i en lite fettfattigare tappning.

Krispiga lökringar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portion, cirka 100 g, till 3–4 personer

  • 4 lökar
  • 1 dl malda linfrön
  • 1 dl malda solrosfrön
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 dl olivolja
  • 8 msk vatten
  • Havssalt och nymalen peppa

Så gör du

  • Skär lökringarna på ett mandolinjärn (eller mycket tunt med kniv).
  • Blanda vatten och olja i en skål och lägg i lökringarna.
  • Fiska upp dem en i taget och doppa dem i en blandning av malda linfrön, och solrosfrön, chilipulver, salt och peppar.
  • Lägg ut dem på en plåt (här är det viktigt att de inte ligger på varandra.). Baka dem i 125 grader i 50–60 minuter.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background