Krispiga lökringar

75 minuter
792 kcal

En amerikansk klassiker i en lite fettfattigare tappning.

Krispiga lökringar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portion, cirka 100 g, till 3–4 personer

  • 4 lökar
  • 1 dl malda linfrön
  • 1 dl malda solrosfrön
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 dl olivolja
  • 8 msk vatten
  • Havssalt och nymalen peppa

Så gör du

  • Skär lökringarna på ett mandolinjärn (eller mycket tunt med kniv).
  • Blanda vatten och olja i en skål och lägg i lökringarna.
  • Fiska upp dem en i taget och doppa dem i en blandning av malda linfrön, och solrosfrön, chilipulver, salt och peppar.
  • Lägg ut dem på en plåt (här är det viktigt att de inte ligger på varandra.). Baka dem i 125 grader i 50–60 minuter.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background