Chokodip till frukt

20 minuter

Ett läckert snack med frukt och choklad att njuta av på kvällskvisten.

Frukt och choklad är alltid en hit.

Chokodip till frukt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 26 g hasselnötter
  • ½ msk kakaopulver
  • ¼ tsk stevia
  • ¼ msk agavesirap
  • ¼ dl olivolja
  • ¼ dl vatten (ev lite mer)
  • ¼ tsk vaniljpulver

Tillbehör:

  • ¼ frukt (eller två halva)

Så gör du:

  • Grädda hasselnötterna i 15 min i 175 grader, och låt svalna.
  • Mixa med de övriga ingredienserna till en jämn massa i en matberedare – gärna i minst 2 min.
  • Smörj frukten, som du har skurit i mindre bitar, med 1 msk av röran.

*Så fungerar den:

Både kakao och hasselnötter innehåller magnesium, som har en lugnande och avslappnande effekt på ditt nervsystem och muskulatur. Kakao innehåller också ett lyckoämne, phenylethylamin, som kan vara en hjälpande hand när du är stressad.*