Chokladpålägg

40 minuter

Chokladpålägg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g hasselnötter
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g ljus choklad
  • ½ vaniljstång
  • 1 dl socker eller flytande mild blomhonung
  • 1 dl vispgrädde

Tillagning

  • Häll nötterna i en långpanna och ställ in i ugnen i 170, tills de doftar och börjar ta färg. De ska inte brännas, men bli lätt bruna.

  • Häll hälften av de varma nötterna i en foodprocessor eller mixer och kör tills de nästan avger olja.

  • Hacka den mörka chokladen grovt och tillsätt den i mixern tillsammans med hälften av vaniljstångens korn.

  • Mixa vidare.

  • Chokladen kommer nu att smälta på grund av värmen från nötterna. Tillsätt sedan hälften av honungen och mixa allt till en slät massa.

  • Tillsätt sedan hälften av grädden.

  • Häll upp massan till hälften i en eller två burkar och repetera hela processen med den ljusa chokladen, och häll den ovanpå den mörka.

  • Ställ burkarna i kylskåp, och ät det på bröd när det har svalnat.

  • Kan hålla sig upp till 10 dagar i kylskåpet.