Chokladpålägg

40 minuter

Chokladpålägg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g hasselnötter
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g ljus choklad
  • ½ vaniljstång
  • 1 dl socker eller flytande mild blomhonung
  • 1 dl vispgrädde

Tillagning

  • Häll nötterna i en långpanna och ställ in i ugnen i 170, tills de doftar och börjar ta färg. De ska inte brännas, men bli lätt bruna.

  • Häll hälften av de varma nötterna i en foodprocessor eller mixer och kör tills de nästan avger olja.

  • Hacka den mörka chokladen grovt och tillsätt den i mixern tillsammans med hälften av vaniljstångens korn.

  • Mixa vidare.

  • Chokladen kommer nu att smälta på grund av värmen från nötterna. Tillsätt sedan hälften av honungen och mixa allt till en slät massa.

  • Tillsätt sedan hälften av grädden.

  • Häll upp massan till hälften i en eller två burkar och repetera hela processen med den ljusa chokladen, och häll den ovanpå den mörka.

  • Ställ burkarna i kylskåp, och ät det på bröd när det har svalnat.

  • Kan hålla sig upp till 10 dagar i kylskåpet.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background