Ingredienser
200 g hasselnötter
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
½ vaniljstång
1 dl socker eller flytande mild blomhonung
1 dl vispgrädde
Tillagning
- Häll nötterna i en långpanna och ställ in i ugnen i 170, tills de doftar och börjar ta färg. De ska inte brännas, men bli lätt bruna.
- Häll hälften av de varma nötterna i en foodprocessor eller mixer och kör tills de nästan avger olja.
- Hacka den mörka chokladen grovt och tillsätt den i mixern tillsammans med hälften av vaniljstångens korn.
- Mixa vidare.
- Chokladen kommer nu att smälta på grund av värmen från nötterna. Tillsätt sedan hälften av honungen och mixa allt till en slät massa.
- Tillsätt sedan hälften av grädden.
- Häll upp massan till hälften i en eller två burkar och repetera hela processen med den ljusa chokladen, och häll den ovanpå den mörka.
- Ställ burkarna i kylskåp, och ät det på bröd när det har svalnat.
- Kan hålla sig upp till 10 dagar i kylskåpet.