Chokladpålägg
40
minuter
12 juli 2016

Häll nötterna i en långpanna och ställ in i ugnen i 170, tills de doftar och börjar ta färg. De ska inte brännas, men bli lätt bruna.
Häll hälften av de varma nötterna i en foodprocessor eller mixer och kör tills de nästan avger olja.
Hacka den mörka chokladen grovt och tillsätt den i mixern tillsammans med hälften av vaniljstångens korn.
Mixa vidare.
Chokladen kommer nu att smälta på grund av värmen från nötterna. Tillsätt sedan hälften av honungen och mixa allt till en slät massa.
Tillsätt sedan hälften av grädden.
Häll upp massan till hälften i en eller två burkar och repetera hela processen med den ljusa chokladen, och häll den ovanpå den mörka.
Ställ burkarna i kylskåp, och ät det på bröd när det har svalnat.
Kan hålla sig upp till 10 dagar i kylskåpet.