Ibéricoskinka på brödstänger med auberginekräm och tomatpesto

35 minuter
302 kcal

Servera den traditionella julskinkan i den här vågade nytappningen.

Ibéricoskinka på brödstänger med auberginekräm och tomatpesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 fullkornsbrödstänger (grissini)
  • 4 skiva spansk Ibéricoskinka, alternativt: serranoskinka eller parmaskinka/em

Auberginekräm

  • 1 auberginer
  • Extra jungfruolivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 40 g semitorkade tomater*

Tomatpesto

  • 40 g semitorkade tomater*
  • 20 g rostade pinjekärnor
  • ¼ röd chili, hackas fint
  • dl extra jungfruolivolja
  • 12 g finriven parmesanost
  • Havssalt och nymalen vitpeppar/em

Tillagning

Skär auberginerna på längden, pensla dem med olja och salta lite. Baka dem i en 200 grader varm ugn i 30 minuter. Skrapa ut innanmätet och mixa det med tomater och 1 msk olivolja, och smaka av med salt och peppar. Mixa tomaterna med pinjekärnor, chili, olja och ost och smaka av med salt och vitpeppar. Befria skinkan från lite av det synliga fettet. Vira den runt brödstängerna.

  • Semitorkade tomater gör du själv genom att lägga halva cocktailtomater på en bakplåt med bakplåtspapper, salta lite och sockra och hälla på lite nymalen svartpeppar och färsk timjan. Bakas i 90 grader i 3 timmar och läggs i en burk med extra jungfruolivolja eller kallpressad rapsolja. Kan förvaras i kylen i 1 vecka.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background