Ibéricoskinka på brödstänger med auberginekräm och tomatpesto

35 minuter
302 kcal

Servera den traditionella julskinkan i den här vågade nytappningen.

Ibéricoskinka på brödstänger med auberginekräm och tomatpesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 fullkornsbrödstänger (grissini)
  • 4 skiva spansk Ibéricoskinka, alternativt: serranoskinka eller parmaskinka/em

Auberginekräm

  • 1 auberginer
  • Extra jungfruolivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 40 g semitorkade tomater*

Tomatpesto

  • 40 g semitorkade tomater*
  • 20 g rostade pinjekärnor
  • ¼ röd chili, hackas fint
  • dl extra jungfruolivolja
  • 12 g finriven parmesanost
  • Havssalt och nymalen vitpeppar/em

Tillagning

Skär auberginerna på längden, pensla dem med olja och salta lite. Baka dem i en 200 grader varm ugn i 30 minuter. Skrapa ut innanmätet och mixa det med tomater och 1 msk olivolja, och smaka av med salt och peppar. Mixa tomaterna med pinjekärnor, chili, olja och ost och smaka av med salt och vitpeppar. Befria skinkan från lite av det synliga fettet. Vira den runt brödstängerna.

  • Semitorkade tomater gör du själv genom att lägga halva cocktailtomater på en bakplåt med bakplåtspapper, salta lite och sockra och hälla på lite nymalen svartpeppar och färsk timjan. Bakas i 90 grader i 3 timmar och läggs i en burk med extra jungfruolivolja eller kallpressad rapsolja. Kan förvaras i kylen i 1 vecka.