200
g
kål: vitkål, spetskål, savoykål eller kinakål
100
g
lök
200
g
röd paprika
2
stjälk bladselleri
20
g
färsk ingefära
200
g
färska, urkärnade tomater eller krossade tomater på burk (som gör soppan mer ”tomatsoppeaktig”!)
2
tsk
extra jungfruolja
2
tsk
kallpressad rapsolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
30
g
parmesanost
Gör så här
Skär kålen halvgrovt, löken i mycket tunna klyftor, paprikan i små stavar samt finhacka bladsellerin och ingefäran. Lägg allt i en gryta med ½ liter vatten och ½ tsk salt.
Koka upp soppan och låt den sjuda i 5 minuter.
Skär tomaterna och avlägsna kärnorna så det bara återstår tomatkött med skinn – eller välj burktomater istället. Tillsätt tomaterna i soppan och låt det bli genomvarmt. Häll i de båda oljorna och smaka av med salt och peppar.
Riv parmesanosten mycket fint och rör ner den i soppan.
Gör du soppan för att ta med dig, ta då istället med osten vid sidan om och tillsätt den först när du ska äta soppan.