En ljuvlig soppa som passar bra att äta på kvällen.

Recept: Grönsakssoppa

Laga en riktigt god grönsakssoppa som du med fördel kan äta på kvällen när du följer I FORM-kuren.

13 november 2013 av I FORM

I FORM-kuren

1 person

  • 100 g kål: vitkål, spetskål, savoykål eller kinakål
  • 50 g lök
  • 100 g röd paprika
  • 1 stjälk bladselleri
  • 10 g färsk ingefära
  • 100 g färska, urkärnade tomater eller krossade tomater på burk (som gör soppan mer ”tomatsoppeaktig”!)
  • 1 tsk extra jungfruolja
  • 1 tsk kallpressad rapsolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 15 g parmesanost


Gör så här

  • Skär kålen halvgrovt, löken i mycket tunna klyftor, paprikan i små stavar samt finhacka bladsellerin och ingefäran. Lägg allt i en gryta med ½ liter vatten och ½ tsk salt.
  • Koka upp soppan och låt den sjuda i 5 minuter.
  • Skär tomaterna och avlägsna kärnorna så det bara återstår tomatkött med skinn – eller välj burktomater istället. Tillsätt tomaterna i soppan och låt det bli genomvarmt. Häll i de båda oljorna och smaka av med salt och peppar.
  • Riv parmesanosten mycket fint och rör ner den i soppan.
  • Gör du soppan för att ta med dig, ta då istället med osten vid sidan om och tillsätt den först när du ska äta soppan.

LÄS OCKSA: Få bra tips på hur du lagar den godaste pumpasoppan.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar