Recept: Grönsakssoppa

30 minuter
261 kcal

Laga en riktigt god grönsakssoppa som du med fördel kan äta på kvällen när du följer I FORM-kuren.

En ljuvlig soppa som passar bra att äta på kvällen.

Grönsakssoppa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kål: vitkål, spetskål, savoykål eller kinakål
  • 100 g lök
  • 200 g röd paprika
  • 2 stjälk bladselleri
  • 20 g färsk ingefära
  • 200 g färska, urkärnade tomater eller krossade tomater på burk (som gör soppan mer ”tomatsoppeaktig”!)
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 30 g parmesanost

Gör så här

  • Skär kålen halvgrovt, löken i mycket tunna klyftor, paprikan i små stavar samt finhacka bladsellerin och ingefäran. Lägg allt i en gryta med ½ liter vatten och ½ tsk salt.

  • Koka upp soppan och låt den sjuda i 5 minuter.

  • Skär tomaterna och avlägsna kärnorna så det bara återstår tomatkött med skinn – eller välj burktomater istället. Tillsätt tomaterna i soppan och låt det bli genomvarmt. Häll i de båda oljorna och smaka av med salt och peppar.

  • Riv parmesanosten mycket fint och rör ner den i soppan.

  • Gör du soppan för att ta med dig, ta då istället med osten vid sidan om och tillsätt den först när du ska äta soppan.