Rabarbersalsa med kålrabbichips
4 personer
½ salladslök
1 knivsudd stevia
1 tsk agavesirap
1 tsk finhackad ingefära
2 msk hackad koriander
¼ chili
Chips
1 stor kålrabbi
½ tsk olivolja
1/5 tsk salt
Så lagar du rabarbersalsa och kålrabbichips
- Skala kålrabbin, skär den i tunna skivor på mandolinjärn, häll olja över och baka i ugnen på 100 grader i 1–2 timmar.
- Kolla av löpande – de ska vara ljusbruna och spröda.
- Tärna rabarber och lök och blanda med övriga ingredienser.
- Ät chips med salsa till.
Näringsinnehåll i rabarbersalsa med kålrabbichips per person
Energi: 53 kcal
Protein: 1,75 g
Fett: 0,97 g
Kolhydrater: 12 g
Kostfiber: 5,25 gg