Grön tomatmarmelad med kanel och vanilj

45 minuter
15 kcal

Spännande smakupplevelse med syrligt och sött på en gång.

Grön tomatmarmelad med kanel och vanilj

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 kg gröna tomater
  • 500 g ljust råsocker
  • 1 tsk havssalt
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 kanelstänger
  • 1 vaniljstänger
  • Pektin eller melatin

Tillagning

  • Tvätta och skär tomaterna i kvartar.
  • Lägg dem i en kastrull med socker, salt, äppelcidervinäger, kanelstänger och vaniljstänger som är delade och uppsnittade i båda sidorna.
  • Låt tomaterna koka i en halvtimma. Rör under tiden.
  • Ta upp kanel- och vaniljstängerna och mixa marmeladen tills den blir till en homogen massa med bevarade kärnor.
  • Tillsätt nu pektinet - följ anvisningen på paketen.
  • Häll marmeladen på Atamonsköljda glasburkar och lägg i kanel- och vaniljstänger.