Grön tomatmarmelad med kanel och vanilj

45 minuter
15 kcal

Spännande smakupplevelse med syrligt och sött på en gång.

Grön tomatmarmelad med kanel och vanilj

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 kg gröna tomater
  • 500 g ljust råsocker
  • 1 tsk havssalt
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 kanelstänger
  • 1 vaniljstänger
  • Pektin eller melatin

Tillagning

Tvätta och skär tomaterna i kvartar. Lägg dem i en kastrull med socker, salt, äppelcidervinäger, kanelstänger och vaniljstänger som är delade och uppsnittade i båda sidorna. Låt tomaterna koka i en halvtimma. Rör under tiden. Ta upp kanel- och vaniljstängerna och mixa marmeladen tills den blir till en homogen massa med bevarade kärnor. Tillsätt nu pektinet - följ anvisningen på paketen. Häll marmeladen på Atamonsköljda glasburkar och lägg i kanel- och vaniljstänger.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background