Nyttiga recept Nyttiga snacks Grön tomat... Grön tomatmarmelad med kanel och vanilj 45 minuter 15 kcal Spännande smakupplevelse med syrligt och sött på en gång. Av I FORM-redaktionen 16 juli 2015 Grön tomatmarmelad med kanel och vanilj Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 kg gröna tomater 500 g ljust råsocker 1 tsk havssalt 1 dl äppelcidervinäger 2 kanelstänger 1 vaniljstänger Pektin eller melatin Tillagning Tvätta och skär tomaterna i kvartar. Lägg dem i en kastrull med socker, salt, äppelcidervinäger, kanelstänger och vaniljstänger som är delade och uppsnittade i båda sidorna. Låt tomaterna koka i en halvtimma. Rör under tiden. Ta upp kanel- och vaniljstängerna och mixa marmeladen tills den blir till en homogen massa med bevarade kärnor. Tillsätt nu pektinet - följ anvisningen på paketen. Häll marmeladen på Atamonsköljda glasburkar och lägg i kanel- och vaniljstänger. KanelTomat