Vitvinsstekta kammusslor med lax

15 minuter

Perfekt att bjuda på gäster - eller njuta själv.

Vitvinsstekta kammusslor med lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 6 st. kammusslor (finns också djupfrysta)
  • 1 stor skiva rökt lax
  • 1 dl vitt vin
  • 1 fett vitlök
  • Stenbitsrom till garnering
  • 1 citron
  • Ett par skivor gott italienskt bröd
  • Lite olja
  • ett par droppar vinaigrette till stekning
  • Eventuellt basilika till garnering

Så här gör du:

Finhacka vitlöken och fräs den i olja och vinigrette tillsammans med musslor och ett par citronskivor. Häll över vitt vin när musslorna fått en gyllenbrun färg. Låt rätten koka upp ett par gånger och fiska sedan upp musslorna.

Skär laxen i strimlor, ungefär lika breda som musslorna är höga. Linda laxstrimlorna runt musslorna. Det är ganska lätt att göra och tar inte lång tid. Fäst eventuellt laxen med tandpetare.

Rosta brödet, bre på ett tunt lager smör och fördela stenbitsromen över skivorna. Lägg upp musslorna vid sidan av brödet tillsammans med citronskivor och garnera eventuellt med ett par blad färsk basilika.

LÄS OCKSA: Allt du behöver veta om stenbitsrom