Vitvinsstekta kammusslor med lax

15 minuter

Perfekt att bjuda på gäster - eller njuta själv.

Vitvinsstekta kammusslor med lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 6 st. kammusslor (finns också djupfrysta)
  • 1 stor skiva rökt lax
  • 1 dl vitt vin
  • 1 fett vitlök
  • Stenbitsrom till garnering
  • 1 citron
  • Ett par skivor gott italienskt bröd
  • Lite olja
  • ett par droppar vinaigrette till stekning
  • Eventuellt basilika till garnering

Så här gör du:

Finhacka vitlöken och fräs den i olja och vinigrette tillsammans med musslor och ett par citronskivor. Häll över vitt vin när musslorna fått en gyllenbrun färg. Låt rätten koka upp ett par gånger och fiska sedan upp musslorna.

Skär laxen i strimlor, ungefär lika breda som musslorna är höga. Linda laxstrimlorna runt musslorna. Det är ganska lätt att göra och tar inte lång tid. Fäst eventuellt laxen med tandpetare.

Rosta brödet, bre på ett tunt lager smör och fördela stenbitsromen över skivorna. Lägg upp musslorna vid sidan av brödet tillsammans med citronskivor och garnera eventuellt med ett par blad färsk basilika.

LÄS OCKSA: Allt du behöver veta om stenbitsrom


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background