Gröna tofurullar med jordnötsdressing

Vårrullar blir ofta en fet historia, men de här fräscha rullarna med rispapper är ett hälsosamt och bra alternativ.

24 september 2014 av I FORM

Rullar med rispapper

4 personer

1 bit tofu (240 g)
8 st rispapper
1 morot
2 nävar Bull's Blood-blad
½ mango
1 schalottenlök
Färsk mynta


Kryddig marinad

1 tsk starkt paprikapulver
½ tsk chilipulver
Saften av ½ apelsin
½ tsk havssalt
1 msk jungfruolja
1 msk agavesirap


Jordnötsdressing

1 dl jordnötssmör utan socker
1 ekologisk apelsin (saft och skal)
1 msk soja
½ dl vatten


Gör så här

  • Skär tofun i bitar i önskad storlek. Blanda ihop marinaden och doppa varje bit tofu i den.
  • Blanda ihop marinaden och doppa varje bit tofu i den.
  • Baka i varmluftsugn i 175 grader i 20–25 minuter.
  • Skär grönsakerna i strimlor.
  • Doppa rispappret i varmt vatten i 30–60 sekunder, sedan tar du upp det och lägger på en fuktig handduk.
  • Placera tofun och grönsakerna på pappret och rulla ihop hårt.
  • Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
  • Servera 4 tallrikar med 2 rullar och en liten skål med dressing till varje, så att man kan doppa i dressingen.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar