Gröna tofurullar med jordnötsdressing

Vårrullar blir ofta en fet historia, men de här fräscha rullarna med rispapper är ett hälsosamt och bra alternativ.

24 september 2014 av I FORM

Rullar med rispapper

4 personer

1 bit tofu (240 g)
8 st rispapper
1 morot
2 nävar Bull's Blood-blad
½ mango
1 schalottenlök
Färsk mynta


Kryddig marinad

1 tsk starkt paprikapulver
½ tsk chilipulver
Saften av ½ apelsin
½ tsk havssalt
1 msk jungfruolja
1 msk agavesirap


Jordnötsdressing

1 dl jordnötssmör utan socker
1 ekologisk apelsin (saft och skal)
1 msk soja
½ dl vatten


Gör så här

  • Skär tofun i bitar i önskad storlek. Blanda ihop marinaden och doppa varje bit tofu i den.
  • Blanda ihop marinaden och doppa varje bit tofu i den.
  • Baka i varmluftsugn i 175 grader i 20–25 minuter.
  • Skär grönsakerna i strimlor.
  • Doppa rispappret i varmt vatten i 30–60 sekunder, sedan tar du upp det och lägger på en fuktig handduk.
  • Placera tofun och grönsakerna på pappret och rulla ihop hårt.
  • Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
  • Servera 4 tallrikar med 2 rullar och en liten skål med dressing till varje, så att man kan doppa i dressingen.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar