Gröna tofurullar med jordnötsdressing

Vårrullar blir ofta en fet historia, men de här fräscha rullarna med rispapper är ett hälsosamt och bra alternativ.

24 september 2014 av I FORM-redaktionen

Gröna tofurullar med jordnötsdressing

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

1 bit tofu (240 g)

8 st rispapper

1 morot

2 näve Bull's Blood-blad

½ mango

1 schalottenlök

Färsk mynta

Kryddig marinad

1 tsk starkt paprikapulver

½ tsk chilipulver

Saften av ½ apelsin

½ tsk havssalt

1 msk jungfruolja

1 msk agavesirap

Jordnötsdressing

1 dl jordnötssmör utan socker

1 ekologisk apelsin (saft och skal)

1 msk soja

½ dl vatten

Gör så här


  • Skär tofun i bitar i önskad storlek. Blanda ihop marinaden och doppa varje bit tofu i den.
  • Blanda ihop marinaden och doppa varje bit tofu i den.
  • Baka i varmluftsugn i 175 grader i 20–25 minuter.
  • Skär grönsakerna i strimlor.
  • Doppa rispappret i varmt vatten i 30–60 sekunder, sedan tar du upp det och lägger på en fuktig handduk.
  • Placera tofun och grönsakerna på pappret och rulla ihop hårt.
  • Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
  • Servera 4 tallrikar med 2 rullar och en liten skål med dressing till varje, så att man kan doppa i dressingen.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept

näringsinnehåll per person

Energi: 432 kcal

Protein: 18 g

Fett: 24 g

Kolhydrat: 45,25 g

Kostfiber: 7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar