Shakshuka

35 minuter
221 kcal

Shakshuka härstammar från Israel och är ägg kokt i tomatsås. Den ät normalt till frukost men passar bra även till lunch och middag.

Shakshuka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer eller 2 hungriga

  • 1 msk kokosolja, alt jungfruolja
  • ½ lök

  • 1 vitlöksklyftor
  • ½ röd paprika
  • ½ tsk paprikapulver

  • ¼ tsk kummin

  • ¼ chili eller mer efter smak

  • 30 g grönkål (ca 2 stora blad utan stjälken) eller spenat (färsk eller fryst, tinad)

  • ½ stor näve färsk basilika
  • 1 burkar hela tomater

  • 2 ägg
  • Ev bredbladig persilja

Gör så här

  • Hacka lök och vitlök fint och skär paprikan i små bitar.

  • Svetta lök och vitlök i olja i en panna, tills de är gyllene. Lägg i paprikabitarna, krydda med paprikapulver och låt sjuda i ett par minuter.

  • Lägg kål och tomater i en mixer och mixa till en grov tomatsås.

  • Häll såsen i pannan och låt sjuda under lock i 15 minuter.

  • Gör små fördjupningar i såsen och knäck försiktigt ner äggen däri.

  • Lägg på locket igen och låt sjuda i 2–3 minuter, tills äggvitorna har stelnat.

  • Servera med lite bredbladig persilja eller basilika.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background