Shakshuka

Shakshuka härstammar från Israel och är ägg kokt i tomatsås. Den ät normalt till frukost men passar bra även till lunch och middag.

6 mars 2015 av Luise Vindahl och Michelle Kristensen

Shakshuka

4 personer eller 2 hungriga

2 msk kokosolja, alt jungfruolja
1 lök

2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 tsk paprikapulver

½ tsk kummin

½ chili eller mer efter smak

60 g grönkål (ca 2 stora blad utan stjälken) eller spenat (färsk eller fryst, tinad)

1 stor näve färsk basilika
2 burkar hela tomater

4 ägg
Ev bredbladig persilja


Gör så här

  • Hacka lök och vitlök fint och skär paprikan i små bitar.
  • Svetta lök och vitlök i olja i en panna, tills de är gyllene. Lägg i paprikabitarna, krydda med paprikapulver och låt sjuda i ett par minuter.
  • Lägg kål och tomater i en mixer och mixa till en grov tomatsås.
  • Häll såsen i pannan och låt sjuda under lock i 15 minuter.
  • Gör små fördjupningar i såsen och knäck försiktigt ner äggen däri.
  • Lägg på locket igen och låt sjuda i 2–3 minuter, tills äggvitorna har stelnat.
  • Servera med lite bredbladig persilja eller basilika.


Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar