Thailändsk soppa med torsk

15 minuter
473 kcal

Dröm dig bort till värmen med denna varma fantastiska, thailändska soppa.

Grön thailändsk soppa

Grön curry-kokos-soppa med torsk

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 torskfiléer
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 burk kokosmjölk, light
  • 2 dl vatten
  • ½ broccoli
  • 2 näve spenat, färsk
  • 1 näve koriander, färsk
  • 2 limeblad
  • 1 lime, saften
  • Salt
  • Peppar, färskmald
  • 4 skiva röd chili
  • Sesamfrön

Så lagar du grön curry-kokos-soppa

  • Dela torskfiléerna på längden, krydda dem med gurkmeja och rulla ihop dem.
  • Baka dem i ugnen på 180 grader i 6 minuter. Stäng av ugnen men låt fisken stå kvar i 4 minuter.
  • Lägg i currypasta, kokosmjölk och vatten i en gryta och koka upp. Tillsätt broccoli och låt det koka i 6 minuter.
  • Häll den varma blandningen i en mixer och tillsätt spenat, koriander och två limeblad. Mixa till en jämn soppa och smaksätt med limesaft, salt och peppar.
  • Servera soppan med två fiskrullar i varje skål, toppa med två limeblad, skivor av chili och sesamfrön.