Cashewkyckling med fullkornsnudlar och grönt

30 minuter
632 kcal

Servera din kycklingfilé på ett nytt och intressant sätt. Prova vårt recept på kyckling cashew med grönt och fullkornsnudlar. Den är både enkel och snabb att laga.

Thailåda med kyckling, nudlar och grönsaker

Gör din egen thailåda på 30 minuter.

© wichmann+bendtsen

Thailåda med kyckling cashew

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 schalottenlök
  • 6 skivor ingefära
  • 1 stjälk citrongräs
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 små kycklingfiléer­
  • ½ aubergine
  • 2 msk fisksås
  • 2 tsk ostronsås
  • 2 msk soja
  • 4 salladslökar
  • 1½ dl kokosmjölk
  • 2 pak-choi eller ½ spetskål
  • 14 cashewnötter
  • 70 g fullkorns­nudlar
  • Svartpeppar, färskmald
  • 2 kvistar koriander
  • Ev 2 kvistar thai­basilika

Så gör du din egen thailåda med kyckling cashew

  • Skär lök, ingefära och citrongräs fint och stek mjuka i olivolja i en gryta. Tillsätt curry och späd med buljong.

  • Skär kycklingköttet i fina skivor. Lägg i grytan ihop med aubergine i tärningar, fisksås, ostronsås och soja.

  • Skär salladslöken i skivor och lägg i grytan tillsammans med kokosmjölk. Blanda väl och låt rätten sjuda.

  • Skär kålen i breda strimlor. Lägg dem i grytan och låt sjuda vidare, tills den har puttrat i totalt 15 min.

  • Koka nudlarna eller lägg dem direkt i grytan.

  • Rosta nötterna i en torr panna och lägg i grytan.

  • Smaka av med fisksås och peppar och toppa med färska örtkryddor.