Spaghetti carbonara

Snabblagat, sunt och fantastiskt gott.

5 mars 2009 av I FORM

1 person

50 g fullkornsspagetti
1 lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk olivolja
Massor av nymalen peppar
20 g parmaskinka
1 purjolök i ringar
3 soltorkade tomater i strimlor
1 fänkål
1 ägg
2-3 msk hackad bladpersilja
Tillbehör: tomater i skivor


Tillagning

Koka upp en kastrull med vatten. Stek hackad lök och vitlök i oljan. Mal över massor med peppar (det är det som har gett rätten dess namn: kolarhustruns pasta).

Rosta parmaskinkan i ugnen i 5 minuter tills den är knaprig (ca 200 grader).

Stek purjolök, soltorkade tomater, fänkål och lök. Koka pastan och blanda ner grönsakerna. Tillsätt persiljan och till sist ett uppvispat ägg utrört med 2-3 msk vatten. Det ska stelna runt pastan. Servera direkt med en tomatsallad.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar