Spaghetti carbonara

30 minuter
535 kcal

Snabblagat, sunt och fantastiskt gott.

Spaghetti carbonara

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

1 person

  • 100 g fullkornsspagetti
  • 2 lök, finhackad
  • 6 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk olivolja
  • Massor av nymalen peppar
  • 40 g parmaskinka
  • 2 purjolök i ringar
  • 6 soltorkade tomater i strimlor
  • 2 fänkål
  • 2 ägg
  • 4 msk hackad bladpersilja

Tillbehör:

  • tomater i skivor

Tillagning

Koka upp en kastrull med vatten. Stek hackad lök och vitlök i oljan. Mal över massor med peppar (det är det som har gett rätten dess namn: kolarhustruns pasta).

Rosta parmaskinkan i ugnen i 5 minuter tills den är knaprig (ca 200 grader).

Stek purjolök, soltorkade tomater, fänkål och lök. Koka pastan och blanda ner grönsakerna. Tillsätt persiljan och till sist ett uppvispat ägg utrört med 2-3 msk vatten. Det ska stelna runt pastan. Servera direkt med en tomatsallad.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background