Spaghetti carbonara

Snabblagat, sunt och fantastiskt gott.

5 mars 2009 av I FORM-redaktionen

Spaghetti carbonara

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

1 person

50 g fullkornsspagetti

1 lök, finhackad

3 vitlöksklyftor, finhackade

1 tsk olivolja

Massor av nymalen peppar

20 g parmaskinka

1 purjolök i ringar

3 soltorkade tomater i strimlor

1 fänkål

1 ägg

2-3 msk hackad bladpersilja

Tillbehör:

tomater i skivor

Tillagning

Koka upp en kastrull med vatten. Stek hackad lök och vitlök i oljan. Mal över massor med peppar (det är det som har gett rätten dess namn: kolarhustruns pasta).

Rosta parmaskinkan i ugnen i 5 minuter tills den är knaprig (ca 200 grader).

Stek purjolök, soltorkade tomater, fänkål och lök. Koka pastan och blanda ner grönsakerna. Tillsätt persiljan och till sist ett uppvispat ägg utrört med 2-3 msk vatten. Det ska stelna runt pastan. Servera direkt med en tomatsallad.

näringsinnehåll per person

Energi: 535 kcal

Protein: 26 g

Fett: 18 g

Kolhydrat: 74 g

Kostfiber: 15 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar