Vit sommarsallad med räkor

Skäm bort både ögon och mun med denna sommarsallad gjord på kinarädisa och toppad med svamp och räkor.

Vit sommarsallad med räkor

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

200 g kinarädisa

100 g fjordräkor (skalade och kokta) eller vanliga räkor

3 skiva serranoskinka

½ knippa gräslök

2 paket enokisvampar, totalt 75 g eller boksvamp

1 ägg

1 dl vinäger

1 nypa havssalt

Gör så här

  • Skala kinarädisan och riv den på ett rivjärn. Lägg den rivna kinarädisan i kallt vatten tills den ska ätas.
  • Baka serranoskinkan i ugnen tills den är krispig, cirka 10 minuter i 200 grader varmluft. Smula skinkan i mindre bitar och vänd i den med räkorna.
  • Skölj gräslöken och hacka den fint. Skär av foten på enokisvamparna och skölj den försiktigt.
  • Pochera ägget: Fyll en kastrull med vatten. När det kokar, tillsätt vinäger och salt. Sänk värmen så att vattnet sjuder.
  • Knäck ägget i en skål och häll försiktigt i ägget i vattnet. Samla upp äggvitan och äggulan med två skedar. Pochera allt i 4–5 minuter.
  • Alla godsaker serveras på en tallrik och täcks helt av den rivna kinarädisan.



näringsinnehåll per person

Energi: 339 kcal

Protein: 44,8 g

Fett: 12,8 g

Kolhydrat: 12,5 g

Kostfiber: 2,6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar