Vit sommarsallad med räkor

Skäm bort både ögon och mun med denna sommarsallad gjord på kinarädisa och toppad med svamp och räkor.

30 juli 2015 av Augusta Sørensen

Ingredienser

1 person

200 g kinarädisa
100 g fjordräkor (skalade och kokta) eller vanliga räkor
3 skivor serranoskinka
½ knippe gräslök
2 paket enokisvampar, totalt 75 g eller boksvamp
1 ägg
1 dl vinäger
1 nypa havssalt


Gör så här

  • Skala kinarädisan och riv den på ett rivjärn. Lägg den rivna kinarädisan i kallt vatten tills den ska ätas.
  • Baka serranoskinkan i ugnen tills den är krispig, cirka 10 minuter i 200 grader varmluft. Smula skinkan i mindre bitar och vänd i den med räkorna.
  • Skölj gräslöken och hacka den fint. Skär av foten på enokisvamparna och skölj den försiktigt.
  • Pochera ägget: Fyll en kastrull med vatten. När det kokar, tillsätt vinäger och salt. Sänk värmen så att vattnet sjuder.
  • Knäck ägget i en skål och häll försiktigt i ägget i vattnet. Samla upp äggvitan och äggulan med två skedar. Pochera allt i 4–5 minuter.
  • Alla godsaker serveras på en tallrik och täcks helt av den rivna kinarädisan.



Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar