Grön sommarsallad med pulled pork

5 timmar
430 kcal

Den här färgsprakande sommarsalladen med broccoli, pulled pork och knallröda vinbär kan du gärna ta en portion extra utav.

Grön sommarsallad med pulled pork

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

1 person

  • 400 g broccoli
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 näve glasört eller dill
  • 2 stjälk dragon
  • 8 blad grön ängssyra eller lite citronsaft
  • 1 dl röda vinbär
  • 2 skiva fläskkarré
  • 10 msk stjärnanis
  • 10 msk flingsalt
  • 2 nypa havssalt

Gör så här

  • Pulled pork: Ta bort alla senor och allt synligt fett från fläskkarrén.
  • Gnid in stjärnanis och havssalt och lägg den i en stekpåse. Baka den i ugnen i 110 grader i 4–5 timmar tills den faller isär när du trycker på den. Riv köttet i bitar med hjälp av två gafflar.
  • Skölj broccolin och mixa den fint i matberedaren.
  • Rosta pumpafröna i en medelvarm stekpanna, tills de är gyllene.
  • Skölj röda vinbär och glasört/dill. Skölj dragon och ängssyra och hacka örterna grovt.
  • Servera fläskköttet, pumpafrön, örter och vinbär på en tallrik och täck allt med broccolismulor.