Grön sommarsallad med pulled pork

5 timmar
430 kcal

Den här färgsprakande sommarsalladen med broccoli, pulled pork och knallröda vinbär kan du gärna ta en portion extra utav.

Grön sommarsallad med pulled pork

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

1 person

  • 400 g broccoli
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 näve glasört eller dill
  • 2 stjälk dragon
  • 8 blad grön ängssyra eller lite citronsaft
  • 1 dl röda vinbär
  • 2 skiva fläskkarré
  • 10 msk stjärnanis
  • 10 msk flingsalt
  • 2 nypa havssalt

Gör så här

  • Pulled pork: Ta bort alla senor och allt synligt fett från fläskkarrén.

  • Gnid in stjärnanis och havssalt och lägg den i en stekpåse. Baka den i ugnen i 110 grader i 4–5 timmar tills den faller isär när du trycker på den. Riv köttet i bitar med hjälp av två gafflar.

  • Skölj broccolin och mixa den fint i matberedaren.

  • Rosta pumpafröna i en medelvarm stekpanna, tills de är gyllene.

  • Skölj röda vinbär och glasört/dill. Skölj dragon och ängssyra och hacka örterna grovt.

  • Servera fläskköttet, pumpafrön, örter och vinbär på en tallrik och täck allt med broccolismulor.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background