Skinkschnitzel med äpple, kål och nötter

30 minuter
396 kcal

Det behöver inte vara svårt att servera en läcker middag en vanlig vardagskväll efter jobbet. Denna skinkschnitzel med gröna tillbehör kan lagas på bara 30 minuter. Smaklig måltid!

Skinkschnitzel med gröna tillbehör

Skinkschnitzel med äpple, kål och nötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 22 cashewnötter
  • 1 äpple
  • 1 citron, saften
  • 200 g mörk kål, t ex palmkål, savojkål eller grönkål
  • 4 tsk extra jungfruolja
  • ¼ tsk chiliflakes
  • 1 vitlöksklyfta
  • 40 gram vita bönor på burk
  • Havssalt
  • 2 skinkschnitzlar à ca 125 g
  • Svartpeppar, finmald
  • 2 tsk smör
  • En stor näve vattenkrasse

Så lagar du skinkschnitzel med gröna tillbehör

  • Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.

  • Skär den ena äppelhalvan i fina klyftor och den andra i fina stavar. Pressa citron över allt.

  • Gör i ordning kålen; skär bort mittendelen och hacka bladen grovt. Stek dem i en panna i 2 tsk olivolja med chiliflakes och finriven vitlök. Lägg i bönorna och salta.

  • Badda köttet torrt med hushållspapper. Krydda med salt och peppar.

  • Värm 2 tsk olivolja i en panna, lägg i smöret och låt det fräsa upp. Bryn köttet på hög värme i ett par min på bägge sidorna, och stek vidare på medelvärme, tills det är klart.

  • Låt äppelklyftorna svettas en kort stund i pannan.

  • Servera köttet med äppelstavarna ovanpå och vattenkrassen runt om. Lägg kål och bönor vid sidan av, med de stekta äppelklyftorna och nötterna på toppen.