Sallad med rotfrukter, kikärter och fetaost, 2 personer:
350
g
rotfrukter, t ex rödbetor, mo - rot, palsternacka eller rotselleri
1½
msk
extra virgin olivolja
½
tsk
havssalt
Svartpeppar, nymalen
½
burk
kikärter
½
tsk
paprika
100
g
babyspenat
40
g
fetaost
Vinägrett:
1
tsk
flytande honung
1
tsk
dijonsenap
2
msk
extra virgin olivolja
Persiljehummus:
½
burk
kikärter
1
msk
bredbladig persilja
½
msk
tahini
1
tsk
spiskummin
1
fett
vitlöksklyfta
2
msk
vatten
1
msk
extra virgin olivolja
Lite citronsaft
tsk
torkade chiliflagor
Så gör du:
Värm ugnen till 180 grader.
Skala rotfrukter och skär dem i önskade storlekar. Vänd dem i olja, salt och peppar och häll dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Baka dem i cirka 35 min. Vänd ett par gånger under tiden.
Krydda den halva burken paprika, salt och peppar. Rosta i en stekpanna i cirka 5-7 min. Vänd dem under tiden så att de inte bränns.
Vispa ihop honung, senap och olja till en vinägrett.
Mixa alla ingredienserna till hummusen. Blir det för fast kan du tillställa lite extra vatten. Lägg upp på en liten tallrik och strö ev torkade chiliflagor på toppen.
Lägg upp spenat på ett fat, toppa med bakade rotfrukter och rostade kikärter. Smula feta över.
Servera salladen med vinägrett och persiljehummus.
TIPS Tillaga rödbetorna för sig själva, så att de inte färgar allting rosa.