Sallad med rotfrukter, kikärter och fetaost

45 minuter
590 kcal

En sallad kan utgöra en hel måltid. Speciellt när den som här innehåller kikärter som ger bra mättnadskänsla.

Sallad med rotfrukter, kikärter och fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Sallad med rotfrukter, kikärter och fetaost, 2 personer:

  • 350 g rotfrukter, t ex rödbetor, mo - rot, palsternacka eller rotselleri
  • 1½ msk extra virgin olivolja
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ burk kikärter
  • ½ tsk paprika
  • 100 g babyspenat
  • 40 g fetaost

Vinägrett:

  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk extra virgin olivolja

Persiljehummus:

  • ½ burk kikärter
  • 1 msk bredbladig persilja
  • ½ msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 fett vitlöksklyfta
  • 2 msk vatten
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • Lite citronsaft
  • tsk torkade chiliflagor

Så gör du:

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Skala rotfrukter och skär dem i önskade storlekar. Vänd dem i olja, salt och peppar och häll dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Baka dem i cirka 35 min. Vänd ett par gånger under tiden.
  • Krydda den halva burken paprika, salt och peppar. Rosta i en stekpanna i cirka 5-7 min. Vänd dem under tiden så att de inte bränns.
  • Vispa ihop honung, senap och olja till en vinägrett.
  • Mixa alla ingredienserna till hummusen. Blir det för fast kan du tillställa lite extra vatten. Lägg upp på en liten tallrik och strö ev torkade chiliflagor på toppen.
  • Lägg upp spenat på ett fat, toppa med bakade rotfrukter och rostade kikärter. Smula feta över.
  • Servera salladen med vinägrett och persiljehummus.

TIPS Tillaga rödbetorna för sig själva, så att de inte färgar allting rosa.