Nyttiga recept Middag Sallad med... Sallad med räkor och citrusfrukter 20 minuter 223 kcal Fisk till middag kan vara så mycket mer än en torr, panerad fiskfilé. Det kan till exempel vara en god sallad med räkor och citrusfrukter. Av Augusta Sørensen 15 augusti 2018 ÄTER DU TILLRÄCKLIGT MED FISK? Ät gärna 350 g fisk och skaldjur i veckan – varav 200 g fet fisk. © wichmann+bendtsen Räksallad Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 spröda salladshuvuden, här hjärtsallad och frisésallad 1 näve örtkryddor, här vattenkrasse och glasört 1 grapefrukt 1 citron 1 lime ½ grapefrukt, saften 2 msk akaciahonung Havssalt Svartpeppar, färskmald 200 g blandade räkor, här tigerräkor, fjordräkor och vanliga räkor Så lagar du sallad med räkor och citrusfrukter Skölj sallad och örtkryddor och dela i mindre bitar. Skala de tre citrusfrukterna, ta bort hinnorna och skär filéer av fruktköttet. Blanda en dressing av grapefruktsaft och honung och krydda med salt och peppar. Vänd runt sallad och örtkryddor i dressingen. Servera med citrusfiléer och räkorna. FiskRäkorCitronSallad