Sallad med räkor
Äter du tillräckligt med fisk?

Ät gärna 350 g fisk och skaldjur i veckan – varav 200 g fet fisk.

© wichmann+bendtsen

Sallad med räkor och citrusfrukter

Fisk till middag kan vara så mycket mer än en torr, panerad fiskfilé. Det kan till exempel vara en god sallad med räkor och citrusfrukter.

15 augusti 2018 av Augusta Sørensen

Räksallad

2 personer

2 spröda salladshuvuden, här hjärtsallad och frisésallad
1 näve örtkryddor, här vattenkrasse och glasört
1 grapefrukt
1 citron
1 lime
½ grapefrukt, saften
2 msk akaciahonung
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
200 g blandade räkor, här tiger­räkor, fjordräkor och vanliga räkor

Så lagar du sallad med räkor och citrusfrukter

  • Skölj sallad och örtkryddor och dela i mindre bitar.
  • Skala de tre citrusfrukterna, ta bort hinnorna och skär filéer av fruktköttet.
  • Blanda en dressing av grapefruktsaft och honung och krydda med salt och peppar.
  • Vänd runt sallad och örtkryddor i dressingen. Servera med citrusfiléer och räkorna.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 223 kcal
Protein: 19 g
Fett: 2,2 g
Kolhydrater: 32,8 g
Kostfibrer: 3 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar