Sallad med räkor och citrusfrukter

20 minuter
223 kcal

Fisk till middag kan vara så mycket mer än en torr, panerad fiskfilé. Det kan till exempel vara en god sallad med räkor och citrusfrukter.

Sallad med räkor

ÄTER DU TILLRÄCKLIGT MED FISK? Ät gärna 350 g fisk och skaldjur i veckan – varav 200 g fet fisk.

© wichmann+bendtsen

Räksallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 spröda salladshuvuden, här hjärtsallad och frisésallad
  • 1 näve örtkryddor, här vattenkrasse och glasört
  • 1 grapefrukt
  • 1 citron
  • 1 lime
  • ½ grapefrukt, saften
  • 2 msk akaciahonung
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 200 g blandade räkor, här tiger­räkor, fjordräkor och vanliga räkor

Så lagar du sallad med räkor och citrusfrukter

  • Skölj sallad och örtkryddor och dela i mindre bitar.
  • Skala de tre citrusfrukterna, ta bort hinnorna och skär filéer av fruktköttet.
  • Blanda en dressing av grapefruktsaft och honung och krydda med salt och peppar.
  • Vänd runt sallad och örtkryddor i dressingen. Servera med citrusfiléer och räkorna.