Rökt öring med potatis, rädisor och krasse

20 minuter
419 kcal

15 minuter. Längre tid behöver du inte för att laga denna läckra sommarrätt med öring, potatis, rädisor och krasse. Smaklig måltid!

Tallrik med potatis och öring

EN PERFEKT SOMMARRÄTT PÅ 15 MINUTER – men den kan också avnjutas på vintern!

Rökt öring med potatis, rädisor och krasse

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 8 potatisar, små
  • Havssalt
  • 10 rädisor
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2 dl extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 100 g sallad, t ex frisé
  • 300 g rökt öring eller rökt makrill
  • En näve dill
  • En näve krasse
  • Svartpeppar, färskmald
  • 8 potatisar, små
  • Havssalt
  • 10 rädisor
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2 dl extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 100 g sallad, t ex frisé
  • 300 g rökt öring eller rökt makrill
  • En näve dill
  • En näve krasse
  • Svartpeppar, färskmald

Så gör du

  • Skrubba potatisarna och dela dem på längden. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

  • Skär rädisorna i fina skivor.

  • Vispa ihop en vinägrett av olivolja, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar.

  • Lägg upp sallad, de ljumna potatishalvorna samt öring på två tallrikar. Servera med rädisor, dill och krasse.

  • Droppa 1 tsk vinägrett över varje portion, och mal lite svartpeppar över.

TIPS! Koka gärna lite extra potatis och ställ dem svalt. Så har du till goda potatismackor dagen efter.