Rödkålssallad med persiljerötter

65 minuter

Krispigt och mättande.

Rödkålssallad är både gott och supernyttigt. Dessutom är salladen ett läckert alternativ till den klassiska, varma rödkålen som många äter på julafton.

Det här receptet på rödkålssallad är både krispigt och supergott – och så är det riktigt enkelt att laga.

Rödkålssallad med persiljerötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g rödkål
  • ½ liten rödlök
  • 1 msk persilja
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • ½ tsk dijonsenap
  • ½ tsk honung
  • ½ msk olivolja
  • Havssalt
  • Peppar
  • 2 persiljerötter
  • 1 apelsiner
  • 25 g mandlar
  • 2 skivor bröd

Tillagning

  • Strimla rödkål och lök fint och blanda ner hackad bladpersilja. Vispa ihop vinäger, senap, honung och olivolja, salta och peppra och blanda ner det i kålen.

  • Skala och skär rötterna i avlånga stavar, gnid in dem i olivolja och salta och peppra. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i 200 grader i 20 minuter.

  • Skär apelsinerna i filéer och samla upp juicen i en skål när du skär och häll juicen över salladen. Rosta mandlarna i en torr panna och låt svalna.

  • Lägg upp salladen med rotfruktsstavar, apelsinfiléer och mandlar och servera eventuellt med bröd.


Newsletter background