Rödbetssoppa med pepparrot och gräslök

25 minuter
479 kcal

Låt denna himmelska rödbetssoppa värma dig i kylan.

Skål med rödbetssoppa.

Rödbetssoppa med pepparrot och gräslök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 600 g rödbetor, skalade
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 knippe timjan

  • 10 cm pepparrot
  • Havssalt
  • Svartpeppar

  • 2 tsk kallpressad rapsolja

Topping

  • 6 msk skyr
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 1 knippa gräslök

Tillbehör

  • 2 skiva grovt bröd

Så lagar du rödbetssoppa

  • Skär rödbetorna i små tärningar och sautera i olivolja i en minut.

  • Häll i buljongen ihop med timjan och låt sjuda i 15 minuter.

  • Ta upp timjanbuketten.

  • Skala och riv pepparroten fint och lägg i soppan med salt, peppar och rapsolja.

  • Mixa soppan och smaka av.

  • Häll soppan i två varma sopptallrikar.

  • Rör ihop skyr med 2 tsk rapsolja och lägg som topping på soppan tillsammans med finklippt gräslök.