Nyttiga recept Middag Rödbetssop... Rödbetssoppa med pepparrot och gräslök 25 minuter 479 kcal Låt denna himmelska rödbetssoppa värma dig i kylan. Av I FORM-redaktionen 31 januari 2017 Rödbetssoppa med pepparrot och gräslök Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 600 g rödbetor, skalade 2 tsk extra jungfruolja 1 l grönsaksbuljong 1 knippe timjan 10 cm pepparrot Havssalt Svartpeppar 2 tsk kallpressad rapsolja Topping 6 msk skyr 2 tsk kallpressad rapsolja 1 knippa gräslök Tillbehör 2 skiva grovt bröd Så lagar du rödbetssoppa Skär rödbetorna i små tärningar och sautera i olivolja i en minut. Häll i buljongen ihop med timjan och låt sjuda i 15 minuter. Ta upp timjanbuketten. Skala och riv pepparroten fint och lägg i soppan med salt, peppar och rapsolja. Mixa soppan och smaka av. Häll soppan i två varma sopptallrikar. Rör ihop skyr med 2 tsk rapsolja och lägg som topping på soppan tillsammans med finklippt gräslök. Vegetarisk mat