Rödbetsgröt med stekt ägg

40 minuter
539,5 kcal

Här har vi en färgstark gröt med quinoa, stekt ägg och knaperstekt parmaskinka. Ät den som lunch eller kvällsmat.

Rödbetsgröt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 näve bredbladig persilja
  • 1 tsk örtbuljong
  • 2 dl rödbetsjuice
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl keso
  • 1 tsk havssalt

Topping

  • 2 skivor parmaskinka
  • 2 ägg
  • ½ tsk smör till stekning
  • Färsk timjan

Gör så här

  • Skär lök, vitlök och rödbetor i mindre bitar och stek dem 5 minuter i olja i en kastrull.

  • Lägg i örtkryddorna, häll sedan i buljongen och rödbetsjuicen och lägg i quinoan.

  • Låt det koka i 15–20 minuter och vänd till sist ner keson. Smaka av med salt.

  • Baka parmaskinkan i ugnen i 175 grader i 10 minuter (tills den är spröd).

  • Stek äggen i stekpannan i 3 minuter i smör.

  • Fördela sedan gröten i 2 skålar och toppa med stekt ägg, parmaskinka och kryddor.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background