Rödbetsgröt med stekt ägg

Här har vi en färgstark gröt med quinoa, stekt ägg och knaperstekt parmaskinka. Ät den som lunch eller kvällsmat.

8 oktober 2015 av Michelle Kristensen

Rödbetsgröt

2 personer

2 lökar
3 vitlöksklyftor
500 g rödbetor
1 msk olivolja
2 msk färsk timjan
1 näve bredbladig persilja
1 tsk örtbuljong
2 dl rödbetsjuice
1 dl quinoa
1,5 dl keso
1 tsk havssalt

Topping

2 skivor parmaskinka
2 ägg
½ tsk smör till stekning
Färsk timjan


Gör så här

  • Skär lök, vitlök och rödbetor i mindre bitar och stek dem 5 minuter i olja i en kastrull.
  • Lägg i örtkryddorna, häll sedan i buljongen och rödbetsjuicen och lägg i quinoan.
  • Låt det koka i 15–20 minuter och vänd till sist ner keson. Smaka av med salt.
  • Baka parmaskinkan i ugnen i 175 grader i 10 minuter (tills den är spröd).
  • Stek äggen i stekpannan i 3 minuter i smör.
  • Fördela sedan gröten i 2 skålar och toppa med stekt ägg, parmaskinka och kryddor.


Havregrynsgröt är något av det nyttigaste du kan äta till frukost. Läs varför här.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar