Rödbetsgröt med stekt ägg

40 minuter
539,5 kcal

Här har vi en färgstark gröt med quinoa, stekt ägg och knaperstekt parmaskinka. Ät den som lunch eller kvällsmat.

Rödbetsgröt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 näve bredbladig persilja
  • 1 tsk örtbuljong
  • 2 dl rödbetsjuice
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl keso
  • 1 tsk havssalt

Topping

  • 2 skivor parmaskinka
  • 2 ägg
  • ½ tsk smör till stekning
  • Färsk timjan

Gör så här

  • Skär lök, vitlök och rödbetor i mindre bitar och stek dem 5 minuter i olja i en kastrull.
  • Lägg i örtkryddorna, häll sedan i buljongen och rödbetsjuicen och lägg i quinoan.
  • Låt det koka i 15–20 minuter och vänd till sist ner keson. Smaka av med salt.
  • Baka parmaskinkan i ugnen i 175 grader i 10 minuter (tills den är spröd).
  • Stek äggen i stekpannan i 3 minuter i smör.
  • Fördela sedan gröten i 2 skålar och toppa med stekt ägg, parmaskinka och kryddor.