Rödbetsgröt med stekt ägg

40 minuter
539,5 kcal

Här har vi en färgstark gröt med quinoa, stekt ägg och knaperstekt parmaskinka. Ät den som lunch eller kvällsmat.

Rödbetsgröt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 näve bredbladig persilja
  • 1 tsk örtbuljong
  • 2 dl rödbetsjuice
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl keso
  • 1 tsk havssalt

Topping

  • 2 skivor parmaskinka
  • 2 ägg
  • ½ tsk smör till stekning
  • Färsk timjan

Gör så här

  • Skär lök, vitlök och rödbetor i mindre bitar och stek dem 5 minuter i olja i en kastrull.

  • Lägg i örtkryddorna, häll sedan i buljongen och rödbetsjuicen och lägg i quinoan.

  • Låt det koka i 15–20 minuter och vänd till sist ner keson. Smaka av med salt.

  • Baka parmaskinkan i ugnen i 175 grader i 10 minuter (tills den är spröd).

  • Stek äggen i stekpannan i 3 minuter i smör.

  • Fördela sedan gröten i 2 skålar och toppa med stekt ägg, parmaskinka och kryddor.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background