Sallad med lax och spetskål

20 minuter
280 kcal

Den här fräscha och krispiga salladen med bakad lax, spetskål och rädisor håller dig mätt och glad under din fastedag.

Sallad med bakad lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 liten laxfilé, cirka 90 g
  • 200 g spetskålshuvud
  • 2 salladslök
  • 4 rädisor
  • 10 g hasselnötter

Dressing

  • 4 tsk olivolja
  • Saft av ¼ citron
  • 1 tsk acaipulver
  • Havssalt

Gör så här

  • Ångkoka laxen eller baka den i ugnen.

  • Skär salladslök och rädisor i tunna skivor och skär spetskålen i så tunna strimlor som du kan.

  • Blanda dressingen och vänd runt salladen i den.

  • Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på salladen.

  • Strössla hassel­nötter på rätten och servera.


Newsletter background