Läs också

Japansk bowl

Japansk bowl

Sallad med lax och spetskål

Den här fräscha och krispiga salladen med bakad lax, spetskål och rädisor håller dig mätt och glad under din fastedag.

Sallad med bakad lax

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

1 liten laxfilé, cirka 90 g

1/8 spetskålshuvud

1 salladslök

2 rädisor

5 g hasselnötter

Dressing

2 tsk olivolja

Saft av ¼ citron

½ tsk acaipulver

Havssalt

Gör så här

  • Ångkoka laxen eller baka den i ugnen.
  • Skär salladslök och rädisor i tunna skivor och skär spetskålen i så tunna strimlor som du kan.
  • Blanda dressingen och vänd runt salladen i den.
  • Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på salladen.
  • Strössla hassel­nötter på rätten och servera.

näringsinnehåll per person

Energi: 280 kcal

Protein: 19,4 g

Fett: 20 g

Kolhydrat: 7,5 g

Kostfiber: 2,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar