Sushi med tonfisk

30 minuter

Bara genom att byta ut ris mot blomkål sparar du 200 kcal när du väljer I FORMs sunda sushi framför snabbmatsversionen.

Med I FORMs sunda sushi slipper du en massa onödiga kalorier.

Sushi med tonfisk

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 160 g färsk tonfisk
  • 300 g blomkålsbuketter
  • 2 msk olivolja
  • 2 noriark
  • 80 g färskost
  • 30 g röd paprika
  • 6 g gräslök

Gör så här

  • Riv blomkålen grovt på rivjärn.

  • Stek under omrörning i lite olja i 5-7 minuter. Låt svalna helt.

  • Skær tunen i fine strimler.

  • Skär den röda paprikan i tunna, jämna strimlor.

  • Ta ett noriark och stryk färskost på hela, förutom den sista centimetern längst upp. Fördela blomkålen över osten och tryck fast den.

  • Fördela hälften av tonfiskstrimlorna, samt grönsakerna, på tången och rulla ihop bladet hårt. Låt rullen vila i 10 minuter. Skär den sedan i åtta bitar.

  • Lägg en tonfiskstrimla ovanpå varje bit.