Med I FORMs sunda sushi slipper du en massa onödiga kalorier.

Sushi med tonfisk

Bara genom att byta ut ris mot blomkål sparar du 200 kcal när du väljer I FORMs sunda sushi framför snabbmatsversionen.

11 juli 2014 av I FORM-redaktionen

1 person

80 gram färsk tonfisk
150 gram blomkålsbuketter
1 msk olivolja
1 noriark
40 gram färskost
15 gram röd paprika
3 gram gräslök


Gör så här

  • Riv blomkålen grovt på rivjärn.
  • Stek under omrörning i lite olja i 5-7 minuter. Låt svalna helt.
  • Skær tunen i fine strimler.
  • Skär den röda paprikan i tunna, jämna strimlor.
  • Ta ett noriark och stryk färskost på hela, förutom den sista centimetern längst upp. Fördela blomkålen över osten och tryck fast den.
  • Fördela hälften av tonfiskstrimlorna, samt grönsakerna, på tången och rulla ihop bladet hårt. Låt rullen vila i 10 minuter. Skär den sedan i åtta bitar.
  • Lägg en tonfiskstrimla ovanpå varje bit.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar