Skalad och finhackad ramslök eller vitlök efter smak
Salt och peppar
2
msk
rapsolja
100
g
frysta edamamebönor
1
dl
Keso
1
msk
honung
½
citron, saft
Lite färsk, finhackad dill
Salt och peppar
¼
spetskål, finskuren
Gör så här
Blanda kött, ägg, mjölk, rågflingor, äppelmust och ramslök eller vitlök, salt och peppar. Om du tycker att färsen är för tunn, kan du göra den lite tjockare med fler rågflingor. Färsen ska vara i sådan form att den kan formas och stekas som köttbullar.
Stek i olja som vanliga köttbullar. De kan evt värmas upp i ugnen vid 160 grader 5-8 minuter. Spara några till lunchlådan.
Lägg edamame-bönorna i en skål och häll kokande vatten över.
Blanda Keso, honung, citron och dill. Smaka av med salt och peppar.
Häll av vattnet från edamame-bönorna och skida dem. Blanda bönorna med spetskål och vänd det i Kesoblandningen.
I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.