Saftiga köttbullar med ramslök och sallad

Köttbullar i nytappning med fiberrika rågkärnor och spröd spetskål som tillbehör.

23 augusti 2012 av I FORM

500 g oxfärs
3 ägg
1 dl mjölk
100 g rågflingor
1 dl äppelmust
Skalad och finhackad ramslök eller vitlök efter smak
Salt och peppar
2 msk rapsolja
100 g frysta edamamebönor
1 dl Keso
1 msk honung
½ citron, saft
Lite färsk, finhackad dill
Salt och peppar
¼ spetskål, finskuren


Gör så här

  • Blanda kött, ägg, mjölk, rågflingor, äppelmust och ramslök eller vitlök, salt och peppar. Om du tycker att färsen är för tunn, kan du göra den lite tjockare med fler rågflingor. Färsen ska vara i sådan form att den kan formas och stekas som köttbullar.
  • Stek i olja som vanliga köttbullar. De kan evt värmas upp i ugnen vid 160 grader 5-8 minuter. Spara några till lunchlådan.
  • Lägg edamame-bönorna i en skål och häll kokande vatten över.
  • Blanda Keso, honung, citron och dill. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll av vattnet från edamame-bönorna och skida dem. Blanda bönorna med spetskål och vänd det i Kesoblandningen.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar