Saftiga köttbullar med ramslök och sallad

30 minuter

Köttbullar i nytappning med fiberrika rågkärnor och spröd spetskål som tillbehör.

Saftiga köttbullar med ramslök och sallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 500 g oxfärs
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 100 g rågflingor
  • 1 dl äppelmust
  • Skalad och finhackad ramslök eller vitlök efter smak
  • Salt och peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g frysta edamamebönor
  • 1 dl Keso
  • 1 msk honung
  • ½ citron, saft
  • Lite färsk, finhackad dill
  • Salt och peppar
  • ¼ spetskål, finskuren

Gör så här

  • Blanda kött, ägg, mjölk, rågflingor, äppelmust och ramslök eller vitlök, salt och peppar. Om du tycker att färsen är för tunn, kan du göra den lite tjockare med fler rågflingor. Färsen ska vara i sådan form att den kan formas och stekas som köttbullar.

  • Stek i olja som vanliga köttbullar. De kan evt värmas upp i ugnen vid 160 grader 5-8 minuter. Spara några till lunchlådan.

  • Lägg edamame-bönorna i en skål och häll kokande vatten över.

  • Blanda Keso, honung, citron och dill. Smaka av med salt och peppar.

  • Häll av vattnet från edamame-bönorna och skida dem. Blanda bönorna med spetskål och vänd det i Kesoblandningen.

LÄS OCKSA: 7 goda recept på nyttiga köttbullar