Romanescosås

35 minuter
87/13 kcal

Den här härliga såsen passar perfekt som tillbehör till fisk eller som en färgklick på dina vardagsrätter när du vill drömma dig bort till sydliga breddgrader.

Romanescosås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 röda paprikor
  • 66 g skållade och skalade mandlar
  • ⅔ msk jungfruolivolja eller hasselnötsolja
  • 1⅓ fett vitlök
  • ⅔ msk citronsaft
  • Tabasco
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Dela paprikorna på längden och ta bort kärnorna.

  • Lägg dem med "skölden" uppåt på ett bakplåtspapper i en långpanna.

  • Baka dem 30 minuter i 200 grader. Ta bort skinnet.

  • Rosta mandlarna i en torr panna. Mixa paprikaköttet med mandlar, olja, finriven vitlök och citron.

  • Smaka av med tabasco, salt och peppar.


Newsletter background