Romanescosås

Den här härliga såsen passar perfekt som tillbehör till fisk eller som en färgklick på dina vardagsrätter när du vill drömma dig bort till sydliga breddgrader.

12 november 2013 av I FORM-redaktionen

Romanescosås

3-4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 35 minuter

INGREDIENSER

3 röda paprikor

100 g skållade och skalade mandlar

1 msk jungfruolivolja eller hasselnötsolja

2 fett vitlök

1 msk citronsaft

Tabasco

Havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Dela paprikorna på längden och ta bort kärnorna.
  • Lägg dem med "skölden" uppåt på ett bakplåtspapper i en långpanna.
  • Baka dem 30 minuter i 200 grader. Ta bort skinnet.
  • Rosta mandlarna i en torr panna. Mixa paprikaköttet med mandlar, olja, finriven vitlök och citron.
  • Smaka av med tabasco, salt och peppar.

näringsinnehåll per person

Energi: 87/13 kcal

Protein: 4,6/0,7 g

Fett: 9,6/1,4 g

Kolhydrat: 10,2/1,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar