Paella med musslor, räkor och bläckfisk

11 timmar

Få saker lockar fram de spanska vibbarna som en riktigt god paella. Här serveras den med allt gott från havet.

Paella med musslor, räkor och bläckfisk

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g torkade vita bönor (motsvarande 200 g blötlagda och kokta, om du har ett lager i frysen)
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • En nypa saffran
  • ½ fänkål
  • ½ obehandlad citron
  • ½ gul paprika
  • 100 g gula körsbärstomater
  • 1 msk jungfruolivolja
  • ½ liten kvist bladpersilja
  • 1 salladslökar
  • 1 bladselleristjälkar
  • 1 vitlöksklyftor
  • 100 g bläckfiskringar
  • 250 g blåmusslor
  • 1 dl vitt vin, alternativt grönsaksbuljong eller vatten
  • 100 g oskalade räkor
  • 6 svarta oliver
  • ½ citron, i klyftor

Så här gör du

  • Skölj och lägg bönorna i blöt över natten. Koka dem i cirka 35 minuter i lättsaltat vatten med saffran. Häll bort vattnet och låt dem svalna.
  • Riv skalet på citronen och spara det till senare. Pressa ur saften.
  • Strimla fänkålen jättefint och blanda den med citronjuicen.
  • Skär gul paprika i stavar och tomater i halvor.
  • Blanda bönor, fänkål, peppar och tomater med 1 msk olja och salta och peppra lätt.
  • Hacka persiljan fint, skär salladslöken i tunna stavar och skiva bladsellerin. Hacka vitlöken fint.
  • Ha i 1 msk olja i en kastrull och sautera persilja, salladslök, bladselleri och vitlök tills de är mjuka och blanka.
  • Tillsätt bläckfiskringar och rör om en kort stund, salta och peppra och tillsätt de sköljda musslorna och citronskalet. (Kassera de musslor som inte är stängda eller stänger sig när man knackar på skalet.)
  • Häll på vätskan och lägg på lock. Skaka grytan under några minuter tills musslorna öppnar sig. (Musslor som inte öppnar sig kastas.)
  • Lägg upp paellan med bläckfisk, musslor och räkor, oliver och citronklyftor.

De mest lästa artiklarna just nu
Dieter

Gå ner i vikt med I FORM Kostplan 1500 kcal

Kostråd

Vad är ingefära bra för?

Bröd

Världens nyttigaste och enklaste bananbröd

Nyttig mat

RÄKNA UT: Hur många kalorier behöver jag?

Psykologi

Lär dig att släppa dina orostankar

Hälsa

Varför kan jag inte skilja på höger och vänster?

Styrkeövningar

Få starka ben med I FORMs julkalender

Nyttig mat

Så räknar du om gram till dl

Träning

RÄKNA UT: Hur många kalorier förbränning min träning?

Superfood

Kan du inte heller få ut kärnorna? Vi hjälper dig här!

Mer om Middag
Middag

Plåtmat med stekt ägg, bönor, tomater och blomkål

359 kcal
35 minuter
Middag

Plåtmat med lax, broccoli, paprika och sötpotatis

526 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis

574 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kikärter, kål och rödbetor

568 kcal
40 minuter
Middag

Brysselkålssalllad med kyckling, granatäpple och mandlar

409 kcal
25 minuter
Middag

Poke bowl med lax och spetskål

584 kcal
25 minuter
Middag

Fräsch grönkålssallad med valnötter och dressing

765 kcal
15 minuter
Middag

Den bästa råa rödkålssalladen

315 kcal
30 minuter
Middag

Hel kyckling i ugn med sallad och kall sås 

595 kcal
1 timme
Middag

Stekt rödspätta med persiljesås, potatis och spetskål

598 kcal
30 minuter
Middag

Färska vårrullar med kyckling och grönsaker

413 kcal
25 minuter
Newsletter background
I FORM rekommenderar
Superfood

Kolla in våra bästa recept med rödkål

Förebyggande

Därför är bastu så hälsosamt

Psykologi

Testa dig själv: Är du optimist eller pessimist?

Om I FORM

Lätt att leva sunt: I FORMs träningsuniversum och veckomenyer hjälper dig

Förebyggande

Borde du vara orolig för att du svettas på natten?

Platt mage

Magcamp för nybörjare: Följ det här effektiva programmet och se resultat

Träning

Få mer energi med den här morgonträningen som sträcker ut och stärker

Psykologi

Depressionstest – är du mer än bara nedstämd?

Styrketräning

Nybörjare? Så kommer du snabbt igång med styrketräningen

Träning

Här är de 5 mest populära träningsprogrammen